Cea mai nouă brățară de fitness – Samsung GALAXY Fit e

Pentru că de mai bine de jumătate de ani sunt mândrul posesor al unei brățări de fitness nu foarte smart, dar monitoriza ce mă interesa pe mine: câți pași am făcut, detectează diferite activități cum ar fi alergarea, mersul pe bicicletă și puteam avea detalii despre somn. Nu am vreo legătură prea mare cu activitățile sportive dar am vrut doar să monitorizez anumite lucruri și de la începutul anului până în prezent am scăpat de 10kg și cu siguranță se datorează doar atenției mele puțin mai ridicate.

Cu toate astea am ocazia să testez printre primii din lume, fără să fie nici măcar prea multe recenzii internaționale, fără să existe o pagină dedicată pe site-ul Samsung, noua brățară de fitness, „GALAXY Fit e”. Și nici nu costă mult! Hai să vă zic…

Ca orice altă brățară de fitness, „Samsung GALAXY Fit e” se conectează la telefon prin bluetooth 5.0LE și funcționează împreună cu aplicația „Galaxy Wearable”, atât pe telefoane cu iOS cât și cu Android, deci compatibilă cu orice brand de telefon, cum e și cazul meu, folosind un Xiaomi Redmi Note 7.

„Fit e” are o greutate de numai 15 grame și vine cu un acumulator de 70 mAh ce promite o utilizare de până la 13 zile, în funcție de setările făcute. Ecranul de tip PMOLED are o rezoluție de 64×128 pixeli și promite o rezistență la uzură de nivel militar, deci nu va trebui să vă faceți griji să protejați brățara. De asemenea, brățara este rezistentă la umiditate și o puteți folosi chiar și în piscină la o adâncime de 5ATM. Ploaia ce vă va surprinde la alergat în perioada asta va fi inofensivă.

Brățara stochează date despre activitatea voastră din ultimele 7 zile, iar dacă doriți să aveți o statistică pe o perioadă mai lungă de

timp va trebui să instalați aplicația Samsung Health. Brățara are și funcție de alarmă, trezindu-vă prin vibrații, de notificări atunci când sună telefonul, primiți un sms sau vă poate anunța pentru orice notificare de la ORICE aplicație a telefonului (puteți selecta de la ce aplicații să primiți notificări și pe brățară).

Aplicația Samsung Wearable oferă și 6 aspecte pentru ceasul brățării, adică interfața principală atunci când ridicați încheietura și se activează ecranul. Aici aveți diferite stiluri de afișaj ce arată data, ora, pașii făcuți, ritmul cardiac, caloriile arse și chiar procentajul bateriei brățării. Totodată, după această interfață principală mai puteți adăuga alte widget-uri printre care puteți naviga cu o simplă atingere: pași, puls, calorii, somn, calendar, meteo. Ecranul se activează atunci când detectează că ați ridicat încheietura pentru a vă uita la brățară sau când atingeți ecranul de două ori, desigur, puteți opta să activați o singură variantă sau chiar pe ambele. Trebuie să țineți cont de cât de des se va aprinde ecranul și câte notificări primiți prin vibrație pentru că aceste aspecte contribuie cel mai mult la durata de viață a bateriei și de la aproape două săptămâni veți ajunge la doar câteva zile de utilizare… dar intensă. Nu e o problemă, nu-i așa? Telefonul îl încărcați zilnic.

Ca design, brățara mi se pare foarte discretă, potrivită atât pentru bărbați cât și pentru femei, înălțimea este desul de mică și nu mă deranjează nici la haine și nici în timpul somnului. Îmi place foarte mult sistemul prin „înțepare” de închidere al brățării și balamaua ce culisează și îi oferă o durată mai mare de viață. Pentru gustul meu brățara e puțin îngustă, fără să mă deranjeze prea mult, însă acest lucru se poate schimba, brățara fiind ușor de înlocuit, pe viitor fiind posibil să apară și brățări ce se vor comercializa separat, cum se întâmplă și cu alte brățări de fitness asemănătoare.

Brățara „Samsung GALAXY Fit e” este deja disponibilă în două culori (alb și negru) pe GSMnet.ro la prețul de 189 ron.

0 comments
6 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente