Genesis Argon 570 – performanță fără brizbriz-uri

Căștile Genesis Argon 570 sunt destinate gaming-ului de zi cu zi. Acestea vor deveni un best-buy după ce vei afla toate caracteristicile oferite la un preț de numai 190 lei susținut de calitatea superioară a materialelor folosite dar și de rezistența acestora. Cupele sunt de tip „peste ureche”, forma acestora fiind una trapezoidală, nu tocmai rotunde, lucru ce m-a surprins plăcut, așezându-se perfect pe urechi, dimensiunile fiind destul de mici. Acestea au pernițe învelite în piele sintetică și beneficiază de reglarea unghiului după forma capului, antifonând foarte bine, zgomotul ambiental devenind aproape inexistent. Difuzoarele folosite au un diametru de 40mm și sunt echipate cu magneți neodim. Microfonul este detașabil și se poate conecta la casca din stânga, bucurându-se și de un algoritm pentru reducerea zgomotului de fond. Tot pe casca din stânga poate fi găsită și o rotiță ce ajustează volumul. Genesis Argon 570 cântăresc doar 280 de grame, foarte puțin pentru o pereche de căști, acest factor ajutând la sesiunile îndelungate printre inamici, când nici nu le veți simți pe cap, fiind mai ușoare chiar decât unele smartphone-uri. Acestea sunt compatibile cu PC, laptop, telefoanele mobile sau console.

Specificații tehnice
Sunet: stereo
Răspuns în frecvență: 20 Hz – 20 KHz
Diametru difuzor: 40 mm
Sensibilitate căști: 109 dB
Impedanță căști: 16 Ω
Sensibilitate microfon: -38 dB
Frecvență microfon: 100 – 10000 Hz
Iluminare: nu
Conectori: jack 3.5 mm (4 pini), adaptor 2x jack 3.5 mm (3 pini)
Compatibilitate: Windows XP sau mai nou
Lungime cablu: 2.4 m

Design

Căștile arată foate bine, iar combinația de culori roșu-negru întotdeauna va fi potrivită pentru un gamer. Pernuțele de pe cupe sunt foarte moi, iar partea de sus nu este doar pe o anumită porțiune, ci integrată foarte frumos pe toată porțiunea ce se așează pe cap, toate fiind foarte confortabile și datorită materialului ce le îmbracă, o piele sintetică de foarte bună calitate. Pe exteriorul cupelor găsim sigla Genesis în centru, pe lângă ea un desen 3D minimalist cu linii în diferite unghiuri, iar pe cele patru „colțuri” se pot observa patru șuruburi tip imbus ce puteau fi mascate, zic eu, dar nu deranjează cu nimic. Genesis Argon 570 se reglează foarte ușor pentru mărimea capului, existând posibilitatea să ajustați nivelul. Mă deranjează puțin cablurile de deasupra cupelor ce ar fi putut să fie cumva mascate mai mult, existând posibilitatea să le lovești sau să le agăți. Microfonul detașabil reprezintă un avantaj pentru cei ce nu au nevoie de el, nefiind obligați să îl suporte, putând foarte ușor să renunțe la el. Acesta folosește o mufă jack pentru a se conecta și poate fi activat folosind butonul on/off de pe casca din partea stângă. Tot pe aceeași cască, dar pe partea din spate, se află rotița ce poate modifica volumul, poziționată foarte bine, în acest fel jucătorul nefiind nevoit să ridice mâna dreaptă de pe mouse în timpul jocului. Căștile nu beneficiază de iluminare, Genesis preferând în acest caz un produs ce se concentrează pe calitatea materialelor folosite și sunetului oferit.

Conectivitate

Genesis Argon 570 are posibilitatea de a se conecta printr-o singură mufă jack de 3.5mm (cu 4 pini), pentru device-urile ce pot prelua și vocea (cum e cazul consolelor), lungimea cablului fiind de aproximativ 1.2m dar la care se mai poate adăuga un adaptor ce are și rol de prelungitor al cablului, ajungând ulterior la 2.4m, adaptor la capătul căruia se află clasicele conectoare jack de 3.5mm (cu 3 pini) verde și roz, fiecare având rolul lui. Am încercat conexiuni la PC, laptop și telefon și vă pot garanta că se aud foarte bine. Cablul nu este învelit în material textil, dar producătorii garantează faptul că materialul de protecție are și rol anti-încâlcire.

Calitatea audio se remarcă prin claritatea sunetelor redate, atât în timpul unui joc, dar și când ascultați muzică. Genesis Argon 570 redă cu mare precizie sunetele înalte, medii dar și joase, acest beneficiu făcându-le perfecte pentru jocurile video ce întotdeauna sunt imprevizibile și în care să auzi fiecare pas al inamicului este foarte important.

În concluzie, căștile de gaming Argon 570 de la Genesis sunt alegerea perfectă dacă preferați calitatea și nu aveți nevoie de iluminare sau de alte brizbriz-uri ce țin doar de aspectul fizic, fără vreun rol în funcționalitatea produsului. Acestea influențând negativ greutatea căștilor și de multe ori veți fi nevoiți să vă opriți după o oră de joc pentru că v-a amorțit capul. Nu e cazul aici, cele 280 de grame nici nu le veți simți pe cap. Lungimea cablului este foarte bună, 2.4m ajungând oricui. Cât despre preț… nu mi se pare deloc mare pentru o pereche de căști foarte solide și durabile alături de care veți petrece mulți ani.

0 comments
1 like

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente