Mio MiVue 792 WIFI Pro

Mulți dintre voi căutați fără vreun rezultat o cameră de bord care să se ridice la așteptările voastre. Când găsiți calitatea video potrivită trebuie să vă mulțumiți cu alte minusuri ce într-un final vă conving să nu mai cumpărați respectiva cameră, iar când găsiți diferite funcții foarte inteligente, sunteți dezamăgiți de filmări. Toate astea se vor schimba în minutele ce urmează.

Specificații

Ecran
Mărime ecran 2.7″

Video
Rezoluţie maximă / cadre pe secundă High Speed Recording(1080P /60 fps)
senzor optic AIT8428Q
Senzor video IMX 291 STARVIS™
Diafragmă F 1.8
Formatul înregistrării .MP4 (H.264)
Unghiul de vizualizare 140°
Înregistrare audio
Mod noapte

Hardware
WiFi
GPS integrat
Senzor G cu 3 axe
Memorie microSD, până la 128 GB
Temperatura de funcţionare De la -10° până la +60° C
Umiditatea de funcţionare 5% – 85%
Baterie 240mAh
Conector încărcare Auto inclus
Înălţime (mm) 48.8
Lăţime (mm) 90.2
Adâncime (mm) 37.05
Greutate (gr) 112
Suport rotativ
Cameră de spate Opţional
Mio Smartbox Hardwire Kit Opţional

Software-ul
Monitorizare GPS
Alerte camere de securitate
Avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare (LDWS)
Avertizare impact frontal
Alertă control călătorie
Mod ecran HUD
Alertă pornire fază scurtă
Alertă oboseală (Fatigue Alert)
Condus ECO
Mod parcare
Înregistrare eveniment
Ajustare EV 7 setări
Poze cu coordonate GPS
Amânare 10 secunde
Pornire automată
Manual
Automat
Senzor de șoc
Senzor de mișcare
Include actualizare pe viaţă a camerelor de securitate
Alertă viteză
Aplicaţie telefon MiVue™ App
Aplicaţie calculator MiVue™ Manager

Cu un senzor IMX 291 STARVIS CMOS produs de Sony și optică cu diafragma f1.8 (foarte luminoasă), calitatea video este de la început foarte ridicată și veți avea filmări excelente atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Și pentru că principala caracteristică este excelentă, pe lângă aceasta se mai adaugă o conexiune prin WIFI pentru o vizualizare rapidă a filmărilor, cu ajutorul telefonului mobil, o mulțime de senzori și sisteme inovatoare ce vă vor ajuta enorm în trafic, dar și o aplicație pentru PC cu care puteți revedea traseul pe hărțile Google, pentru că filmările conțin și coordonatele GPS, puteți vedea viteza de deplasare și chiar forțele G pe cele trei axe ce se aplică asupra mașinii.

V-am făcut curioși? Probabil nu, deja ați citit titlul :). Minunăția de cameră pe care urmează să v-o prezint se numește Mio MiVue 792 WIFI Pro iar în continuare voi încerca să acopăr cât mai bine toate funcțiile, iar la final găsiți și mostre cu felul în care filmează, dar și o prezentare video.

Pentru că cea mai importantă caracteristică pe care o căutăm la o cameră de bord este rezoluția și calitatea filmării, MiVue 792 se bucură de un unghi de 140° ce va capta tot prin parbriz și senzorul video IMX 291 STARVIS™ ajutat de senzorul optic AIT8428Q cu o diafragmă foarte luminoasă de F1.8, într-un final să rezulte înregistrări în format .mp4 (codecul folosit fiind H.264) de mare viteză la rezoluția 1080p cu 60 de cadre pe secundă. Nu trebuie să vă mai faceți niciodată griji în condiții de lumină scăzută pentru că veți avea ajutorul și unor raze infraroșii de distanță scurtă.

Ce altă funcție consider utilă? Te poți conecta prin WIFI cu ajutorul unui telefon și poți vedea înregistrările foarte ușor. Poate ai filmat un moment amuzant în trafic și vrei să-l distribui pe rețelele sociale sau poate ai avut chiar o problemă și filmarea martor te poate ajuta. Conexiunea se face foarte rapid, prin intermediul aplicației dedicate pentru Android sau iOS, MiVue App.

Iar pentru că veți beneficia de o grămadă de funcții, voi încerca să enumăr cât mai multe și sper să nu scap vreuna: Mio știe unde sunt amplasate camere de securitate și va emite avertismente când te apropii de ele, acestea se actualizează lunar pe toată durata de viață a dispozitivului; GPS integrat – astfel vei avea imprimate pe filmare coordonatele GPS și vei putea urmări și traseul pe PC prin aplicația MiVue Manager; ECO Drive – dispozitivul vă analizează comportamentul la volan și vă transmite alerte pentru a ajunge la destinație fără să poluați planeta; Avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare; Avertizare impact frontal; Alertă control călătorie; Mod ecran HUD; Alertă pornire fază scurtă; Alertă oboseală (Fatigue Alert); Mod parcare; Poze cu coordonate GPS; Senzor de șoc; Senzor de mișcare; Alertă viteză;

MiVue Manager este aplicația prin care puteți gestiona foarte ușor filmările, având un calendar în partea din dreapta, în acest fel puteți naviga foarte ușor alegând ziua și luna în care căutați o filmare. De asemenea, toate datele despre filmare sunt arătate în timp real. Puteți vedea viteaza cu care vă deplasați în momentul respectiv, direcția de deplasare, coordonatele GPS, forțele G aplicate asupra mașinii dar și o fereastră cu hărțile Google în care vă este arătat traseul parcurs în filmarea respectivă. Totodată, există și posibilitatea de a distribui filmările pe rețelele sociale Facebook și Youtube.

În concluzie, Mio MiVue 792 WIFI Pro este de departe camera cu cea mai bună filmare pe timp de noapte pe care am testat-o, distanțându-se lejer de alte modele concurente. Senzorul Sony și diafragma foarte deschisă își fac treaba foarte bine, rezultatele văzându-se foarte clar. Iar pe lângă calitatea excelentă a filmărilor, camera adaugă funcții extrem de utile cum este conexiunea prin WIFI și software-ul pentru PC ce preia toate datele din filmări și vi le redă în format FullHD pentru o experiență perfectă. Vă invit să urmăriți mai jos testele pe timp de zi și timp de noapte, dar și o prezentare video a camerei de bord.

Mio MiVue 792 WIFI Pro – Probă pe timp de zi
Mio MiVue 792 WIFI Pro – Probă la apus
Mio MiVue 792 WIFI Pro – Probă pe timp de noapte

Citește și alte recenzii despre camerele de bord Mio MiVue 752 Dual sau Mio MiVue 786.

0 comments
2 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente