Vizită în lumea fluturilor

Fiind pasionat de fotografie, particip zilnic la concursuri pe cel mai mare site ce provoacă iubitorii acestei arte să se întreacă pe anumite teme, Gurushots.com. În urmă cu aproximativ o lună s-a desfășurat o competiție la care trebuiau înscrise fotografii cu fluturi (un lucru banal, ați spune) la care am fost surprins că nu aveam fotografii foarte bune cu aceștia. După terminarea concursului am început să mă informez despre locuri unde aș putea vedea și fotografia fluturi. Am avut parte de o surpriză când am aflat că la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, era în plină desfășurare o expoziție de fluturi exotici vii, aflată deja la a 5-a ediție, expoziție ce se întinde pe o perioadă de aproape trei luni (23 iunie – 16 septembrie 2018) și fluturii se schimbă foarte des, venind continuu transporturi cu noi specii sub forma de cocon.

expozitie fluturi exotici vii (4)

Cel mai mare fluture din lume, specia „Regina Alexandra”

Expoziția are loc în curtea Muzeului Grigore Antipa, într-o încăpere din plexiglas pentru a permite luminii să umple fluturii de energie. Aceștia zboară nestingheriți și se așează pe ghivecele cu flori curgătoare din toate lateralele încăperii dar și pe florile din centru pe lângă care se află și farfurioare cu banane și portocale feliate, acestea atrăgându-i foarte mult și fiind tot timpul pline. Deși ți se spune la intrare că nu ai voie sa atingi fluturii, aceștia se vor așeza singuri pe tine și vei putea face selfie-uri cu speciile frumos colorate sau îi vei putea fotografia cu o cameră (dacă plătești taxa foto de numai 10 lei la biroul „Informații” de la intrarea în Muzeu) pentru amintiri numai bune de pus în albumul foto. Deși nu erau foarte multe specii când am vizitat eu expoziția, fluturii erau foarte numeroși, ajungând la un număr de peste 30-40, spațiul fiind destul de mic. Am avut și norocul de a se așeza pe mine 3 exemplare minunate, unul dintre fluturi nedespărțindu-se nici când am vrut sa plec, petrecând împreună peste 20 de minute. Cel mai frumos exemplar pe care l-am văzut este din specia „Regina Alexandra”, specie cunoscuta ca fiind cea și mai mare din lume, fluturele prezent la Grigore Antipa având peste 30cm, însă pe toată perioada vizitei mele a rămas lipit de un perete, dând ușor din aripi.

Anul acesta e târziu să-i mai vizitați dar vă las câteva imagini și vă recomand să nu ratați expoziția ce va avea loc și anul viitor, fiind o experiență frumoasă pentru juniori dar și pentru părinți.

0 comments
13 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente