Vrei să vezi mai mult în oglinzile laterale? Uite cum!

Dacă sunteți șoferi, cu siguranță ați întâlnit următoarea situație: la mersul în marșarier (articolul nu se referă la partea din spate a mașinii, unde poate exista senzor de parcare, cameră video) probabil ați observat că nu vedeți chiar tot în oglinzile laterale ale mașinii. De multe ori, lângă mașină pot fi obstacole mici (stâlpișori, gărdulețe) care sunt de înălțimea roții și pe care nu le puteți vedea. Acestea pot deveni o problemă mai ales dacă nu mergeți drept și luați anumite curbe în marșarier, fiind și mai dificil de urmărit acele obstacole.

Oglinzi cu un unghi larg

Mi-am cumpărat de pe AliExpress un set de mini-oglinzi ce pot fi montate pe oglinzile laterale ale mașinii și ajută foarte mult la vizibilitatea din jurul mașinii. Fiind convexe, au un unghi foarte mare și în acest fel puteți vedea tot spatele mașinii, începând cu portierele din spate, inclusiv roțile. Oglinzile sunt montate pe un cap rotativ ce se poate regla foarte ușor în funcție de poziția șoferului pe scaun și înălțimea scaunului.
Oglinzile trebuie „asamblate” pentru că vin în 4 piese: sticla propriu-zisă cu bandă adezivă pe spate (ce se dă jos), spatele oglinzii ce are orificiu pentru capul rotativ (se lipește de sticlă), piciorul cu cap rotativ ce intră în orificiul din spatele oglinzii și o bandă dublu-adezivă ce se lipește pe picior și pe oglinda mașinii sau orice alt loc unde vreți să poziționați oglinda.

Aceste accesorii se cumpără la bucată de pe linkul de mai sus și costă doar 0.56$ (2.3 lei). Materialele folosite par destul de bune calitativ, oglinda îmi place foarte mult pentru că oferă și o priveliște minunată când o privești, culorile fiind mult mai accentuate decât în oglinzile mașinii, adăugând și unghiul foarte larg rezultă un efect creativ dorit de orice fotograf. Plasticurile ce susțin oglinda sunt și ele de o calitate bună, fiind foarte tari. Benzile adezive sunt de la 3M, un brand foarte bun, prezent în diferite prinderi la mai multe produse premium cum ar fi camerele GoPro. Rămâne de văzut dacă vor rezista diferențelor de temperatură și nu se vor dezlipi sau crăpa (pentru că, de ce să nu recunoaștem, plasticul se poate dilata și contracta și atunci apar anumite surprize). De aceste oglinzi se pot bucura și șoferii cu mai multă experiență pentru că elimină și „unghiul mort” fiind foarte convexă, dar le recomand și începătorilor.

0 comments
2 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente