Becul inteligent TP-Link KL130 – Recenzie

Nu-i așa că a existat un moment în viața voastră când v-a fost foarte lene să vă ridicați să aprindeți/stingeți becul din cameră? Când ați pornit un film și ați uitat să stingeți lumina… când adormiți și sunteți prea obosiți să vă ridicați… Nu știu cum sunteți voi, dar eu mi-am dorit să controlez dintotdeauna becurile din cameră prin intermediul telefonului sau chiar control vocal.
Și o altă dorință ce în trecut era greu de realizat – lumini colorate! Ba chiar mi-am cumpărat la un moment dat BECURI VERZI în cameră și nu le-am putut folosi pentru că făceau mult prea puțină lumină, erau „chioare”. De câțiva ani au apărut becurile inteligente, becuri ce se pot controla prin intermediul telefonului, conectează la rețeaua wifi și pot lua orice culoare și intensitate. DA, ORICE CULOARE! Acum e mai ușor să faci atmosferă :)…

Specificații tehnice
Wi-Fi Protocol: IEEE 802.11b/g/n
Wi-Fi Frequency: 2.4GHz
Kasa App System Requirement: Android 4.4 sau mai nou, iOS 10 sau mai nou
Wi-Fi Requirements: Este necesară o conexiunea Wi-Fi securizată la domiciliu

GENERAL
Certificări: CE,RoHS
Continut Pachet:
(1) Bec Inteligent Wi-Fi LED KL130 , Multicolor
(1) Ghid de Instalare Rapidă

Operating Temperature: Temperatură de operare -15 ºC~ 40 ºC (5°F ~ 104°F )
Operating Humidity: Umiditate de operare 10%~90%RH, fără condensare
Tip fasung: E27
Greutate: 0.304 lb (0.138kg)
Product Dimensions: 60 x 121 mm
Dimensiuni ambalaj: 88 x 72 x 150 mm

INFORMAȚII FUNCȚIONARE
Culoare reglabilă: Da (doar din aplicație și din cloud)
Lumeni: 800lm
Consum (valoarea efectivă în Wați): 10W
Temperatură culoare: 2500K-9000K
Voltaj funcționare: 220-240V, 50/60Hz
Unghi iluminare: 230 Grade
Intensitate reglabilă: Da (doar din aplicație și din cloud)
Color Changing: Da (doar din aplicație și din cloud)

Prietenii de la TP-Link mi-au trimis becul inteligent KL130 și vă voi prezenta principalele avantaje și dezavantaje după o săptămână de utilizare. Pentru început, după ce îl scoți din cutie vei avea un prim impact cu un produs premium, fabricat din materiale de calitate, foarte solid. Pasul următor e să îl infiletezi într-un fasung și să pornești întrerupătorul. După acest pas ar trebui să clipească de trei ori și apoi să poată fi împerecheat cu un telefon unde a fost instalată aplicația „Kasa Smart”. După ce este detectat dispozitivul, îl veți conecta la rețeaua locală de wifi introducând parola (dacă este cazul) și… atât. Fără alți pași dificili și greu de urmat. După ce se împerechează cu telefonul aveți control complet asupra becului KL130 și puteți seta orice culoare și intensitate doriți.

Aplicația este foarte prietenoasă, având setări foarte ușor de folosit pentru bec și multe dintre ele putând fi predefinite. În partea de sus găsiți 5 „bile” ce reprezintă 5 scene pe care le veți folosi cel mai des, putând fi setate așa cum doriți, patru culori și o funcție de alb-automat (aceasta reglează temperatura albului în funcție de fusul orar și lumina ambientală naturală detectată). Partea de jos e împărțită pe două rânduri.

Întâi avem setările principale pentru bec:
Power – putem stinge/aprinde becul
Brightness – putem seta intensitatea luminii
White – aici alegem temperatura de culoare pentru alb, în funcție de nuanța dorită, avem de la albul cald (2500k), până la albul rece (9000k)
Color – alegerea oricărei culori dintr-o întreagă paletă

Iar în partea a doua a meniului de jos găsim trei funcții importante:
Presets – aici putem configura acele 4 + 1 bile din partea de sus, să ne alegem culorile pe care le preferăm și intensitatea dorită pentru a crea anumite scurtături când avem nevoie de ele.
Schedule – putem adăuga evenimente și acțiuni pe care becul să le îndeplinească. Se poate aprinde la o anumită oră în fiecare zi pe alb sau orice altă culoare sau se poate stinge, iar aceste evenimente se pot repeta în fiecare zi sau doar în anumite zile ale săptămânii.
Usage – avem statistici zilnice și medie săptămânală și lunară cu privire la consumul de energie și media timpului în care becul stă aprins. Există chiar și o comparație cu un bec normal de 60W și ni se arată câtă economie facem pe un an. Un mic exemplu, pentru 2 ore și jumătate de iluminat, KL130 a consumat 0.02kWh, în timp ce un bec normal ar fi consumat 0.13kWh.

O altă funcție interesantă de care se bucură becul inteligent TP-Link KL130 este controlul vocal. Dacă dispuneți de Amazon Alexa, Google Assistant sau Microsoft Cortana puteți configura diferite comenzi pentru a controla vocal becul fără să mai fie nevoie să țineți aproape smartphone-ul.

Încă o setare importantă pe care o puteți face este de a configura cum să se aprindă becul atunci când nu este controlat din smartphone, ci din clasicul întrerupător. În caz că nu v-ați dat seama până acum, pentru a controla totul de la distanță e nevoie să lăsați întrerupătorul pornit non-stop (becul nu consumă curent când nu e folosit, nu trebuie să vă speriați).

Becul inteligent TP-Link KL130 poate fi achiziționat cu 129,99 lei. Nu e un preț exagerat, iar dacă ne gândim că pe termen lung veți economisi energie electrică și vă puteți bucura de toate celelalte funcții inteligente, numărul infinit de culori fiind doar una din ele.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente