Ce faci când n-ai destui conectori USB în unitate?

Cu siguranță ni s-a întâmplat tuturor să vrem să tot conectăm diferite periferice în unitatea pc-ului și la un moment dat am rămas fără vreun conector usb liber și a trebuit să renunțăm la ceva pentru a adăuga altceva. Să nu mai spun că în cazul unui laptop situația nu e la fel de roz, aici fiind limitați în general la două-trei sloturi.

Din acest motiv am simțit nevoia mereu de un Hub usb, un fel de „triplu ștecher”, un device ce se conectează la pc/laptop și vă mai oferă X sloturi suplimentare de care vă puteți bucura. Important în toată ecuația e să folosiți conexiunea USB 3.0 pentru viteze de până la 600MB/s (în teorie). Pentru asta trebuie să aveți un astfel de conector pe unitatea pc-ului sau în laptop și să dețineți un hub care folosește această conexiune foarte rapidă și pentru ieșirile lui.

În continuare voi vorbi despre Sandberg USB 3.0 Hub 6+1 ports, un gadget ce n-ar trebui să lipsească de pe niciun birou. Acesta este fabricat din aluminiu și este extrem de solid, are greutatea necesară cât să nu fie ușor de mișcat prin conectarea unui dispozitiv și chiar are o bază caucicucată pentru o stabilitate mai bună. Acesta se conectează la o sursă de curent prin adaptorul inclus în pachet (ce oferă 12V la 3.0A) și la orice PC/laptop prin cablul USB 3.0 foarte solid de 70cm, prezent în aceeași cutie. Cele șapte sloturi superioare sunt de două tipuri: primele șase sunt usb-uri 3.0 simple, alimentate cu câte 900mA, unde puteți conecta orice periferice, stick-uri de memorie, cititoare de carduri sau orice altceva vă mai trece prin minte și necesită o conexiune ce primește răspuns pe un monitor, unde veți accesa respectivele fișiere sau veți putea controla respectivele periferice; ultimul slot primește mai mult curent (până la 2.4A) și nu are o conexiune cu PC-ul, acesta fiind strict pentru încărcarea dispozitivelor (fie un telefon, fie o baterie externă, etc.). Dacă aveți nevoie mai puțin curent, Sandberg USB 3.0 Hub 6+1 ports poate funcționa chiar și fără a-l conecta la o priză, dacă reușește să ia suficient curent din conectorul USB 3.0 legat la PC. De asemenea, hub-ul beneficiază și de o protecție împotriva supraîncărcării atunci când este conectat la priză și evitați orice fel de griji când plecați de acasă. Instalarea acestuia este foarte simplă și rapidă, simpla conectare va face hub-ul să funcționeze perfect, nu aveți nevoie de vreun driver special, Sandberg USB 3.0 Hub 6+1 ports fiind compatibil cu orice versiune de Windows, de la XP până în prezent, dar și cu MacOS.

Dacă aveți nevoie de așa ceva (fie chiar și cu mai puțini conectori) vă recomand ca principala caracteristică la care să vă uitați este conexiunea prin USB 3.0. Unele dispozitive vor rula cu o viteză de zece ori mai mare, fiind foarte utilă atunci când transferați fișiere. Sandberg USB 3.0 Hub 6+1 ports este vârful de gamă din oferta Sandberg și costă 329 lei. Vă recomand să urmăriți și celelalte modele dacă sunteți hotărâți să faceți o achiziție. Uneori chiar merită!

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente