De ce ar trebui să-ți cumperi o cameră cu unghi de 360 grade pentru telefon?

Cei care mă urmăresc știu că dețin o astfel de cameră și au văzut de multe ori rezultatele. Urmează să vă prezint și vouă acest gadget drăguț și ieftin.

Sunt foarte multe modele de camere pentru telefon cu unghi de 360 grade, majoritatea de calitate slabă, una dintre cele mai lăudate fiind camera pe care o dețin eu, Insta360 Air (versiunea pe MicroUSB), producătorul având și alte modele, mult mai bune calitativ dar și mult mai scumpe. Singurul model peste ce am eu, calitativ vorbind, este Huawei Envision 360, disponibil doar pentru mufă USB Type C. Acestea au prețuri foarte asemănătoare deci vă voi lăsa să decideți singuri ce vi se potrivește.

Totul a pornit de la dorința de a încerca un mod nou de fotografie, deși în trecut am mai încercat fotografia la 360 grade, doar că o făceam manual din mai multe cadre unite ulterior în post-producție… mai pe scurt, am vrut o jucărie care face o poză 360 grade cu un singur click, chiar dacă a trebuit să mai renunț la calitate.
Deci, după ce m-am documentat despre mai multe modele și despre mai mulți producători, după căutări amănunțite în magazinele online și prețuri ce variau între 400 și 600 lei, am zis să încerc, totuși, și pe un site de anunțuri. Acolo am găsit camera Insta360 Air SIGILATĂ, la prețul de numai 200 lei. Am profitat de chilipir și în foarte scurt timp m-am putut bucura de ea.

Compatibilitatea cu telefonul

Principala caracteristică pe care telefonul trebuie s-o dețină este OTG (on-the-go). O tehnologie prin care telefonul alimentează camera ce este conectată prin mufa MicroUSB (în cazul meu), aceasta neavând o baterie (și nici n-ar fi trebuit să aibă). După ce camera primește curent, mai are nevoie de Android 5.1 sau mai nou, de telefon cu 2GB RAM sau mai mult și de un procesor destul de bun. Pentru Insta360 Air aveți AICI o listă cu telefoanele testate și puteți afla dacă funcționează sau nu la voi. Desigur, dacă aveți telefoane cu mufă USB Type C vă recomand camera Huawei Envision 360, calitatea este superioară.

Ce știe să facă această jucărie? Priviți!

Aplicația de Android

Pentru a folosi camera trebuie să vă instalați aplicația „Insta360 Air” din Google Play, aplicație în care aveți funcția de cameră și de album foto. Fotografiile sunt în format .insp iar filmările .insv și pot fi prelucrate ulterior și le puteți aplica efecte sau încadrări, le puteți îndrepta dacă linia orizontului nu este dreaptă, puteți chiar să uniți imaginile din cele două camere mai bine dacă nu au fost perfect lipite din prima. Atât pozele cât și filmările pot fi vizionate și salvate în diferite moduri creative: Tiny Planet, Cristal Ball, Perspective, Normal. La toate se pot aplica anumite filtre de culoare sau diferite efecte alb-negru, de contrast la care se poate stabili și intensitatea. Aplicația dispune și de funcția de a distribui fotografia sau filmarea pe rețelele sociale sau aplicațiile de chat din care nu lipsesc Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger și chiar YouTube. Există și funcția de a le salva în extensii obișnuite pentru foto și video și a le păstra în telefon. Încă un lucru bun este că atunci când urmează să distribuiți fotografia, aveți de ales dacă să facă un filmuleț scurt din ea cu diferite efecte creative, dacă vreți să încărcați poza în format 360 și privitorii să deruleze pe ecran și să se uite în jur, sau funcție de screenshot prin care faceți un efect creativ și obțineți o fotografie fixă. Mai jos aveți un filmuleț cu un scurt rezumat al aplicației și efectele pe care le puteți obține (vă rog să scuzați orientarea videoclipului, s-a filmat așa pentru că s-a rotit singură aplicația de pe modul landscape pe portret).

Specificații tehnice


Diafragmă minimă – F2.4
Rezoluție Foto – 3008 x 1504 (3K)
Rezoluție Video – 2560 x 1280 30fps
Dimensiuni – 37.6mm în diametru
Greutate – 26.5g

Camera este disponibilă în 4 culori: negru, alb, roz, auriu.

Cei curioși pot găsi fotografii făcute cu această cameră pe pagina de Facebook Călărași 360 dar și pe profilul personal de Facebook, dacă aveți răbdare să căutați printre fotografiile postate de mine.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente