De ce-mi plac abțibildurile?

Față de copilașii de azi, prin anii ’90, orice gumiță, corn cu ciocolată, pungă cu snacks-uri, toate aveau abțibilduri sau tatuaje. Problema era că părinții ne interziceau să lipim acele tatuaje pe piele, de prea multe ori râcâindu-ne cu apă și săpun să ni le scoată. Ca o alternativă la desene pe piele eram invitat să lipesc acele tatuaje în locurile magice, alături de abțibilduri, pe multe corpuri de mobilier din casă. Alături aveți și o fotografie (nu-mi aparține) cu amintirile fiecărui tânăr adult ce a copilărit în anii ’90. Toți ne bucuram când aveam o imagine nouă la colecție și oricine ne vizita nu avea cum să nu observe capodopera de pe mobilier.

Astăzi, după aproape 20 de ani, amintirile încă prezintă urmări fără a deteriora mobilierul (pentru că ulterior am conștientizat că nu era bine ce făceam) dar cum unii își lipesc postere pe pereții din cameră, cum alții își prind insigne de ghiozdan sau geci… eu am rămas la abțibilduri și în urmă cu câțiva ani mi-am decorat primul laptop cu „marfă” de primă mână, contactând chiar unele branduri și primind abțibilduri chiar și din Statele Unite ale Americii, Elveția și Germania. După încă câțiva ani, la următorul laptop, cel din prezent, din nou am aplicat același tratament și l-am umplut cu abțibilduri, unele păstrate din prima serie (din care mai am și acum, nelipite) dar și branduri românești (în general streetwear) care au început să preia din obiceiurile celor de afară și oferă 1-2 abțibilduri la fiecare comandă de pe site-ul lor.

Abțibilduri personalizate

La un moment dat am încercat să caut tipografii prin țară care să se ridice la nivelul așteptărilor mele legate de calitate și să decupeze imaginile după contur. Într-o primă experiență am făcut un pachet de abțibilduri cu și despre jocul Counter-Strike: Global Offensive, pachete pe care le-au dorit și prietenii, personalizând chiar și plicurile în care le-am oferit, experiența fiind una foarte drăguță, acestea ajungând până în Hunedoara și Satu Mare, la colaboratorii de pe SteamGames.ro.
A doua experiență a fost alături de colegii de la PentruCălărași, învățând din greșeli și obținându-le la o calitate mult superioară.

Afacerea cu abțibilduri

Vara aceasta am participat la un festival dedicat motocicliștilor din toată țara, toate cele 3 zile fiind acompaniate de muzică rock și folk. Pe lângă standurile de accesorii moto, de tricouri, pe lângă expoziția cu superbele motociclete era și un chioșc de abțibilduri! Abțibilduri cu tema gotică, moto, rock. Surpriza neplăcută de care am avut parte a fost că erau la vânzare cu 2 lei bucata. Problema era că știam de unde au fost cumpărate și la ce preț, observând în acest fel cum vă puteți face o afacere cu un profit foarte mare, doar că sumele rămân, totuși, mici. Să vă spun că acele abțibilduri (indiferent de temă și grafică) se vând la pachete de 30-40-50 bucăți cu aproximativ 2 euro? Haideți să vă spun…

Am descoperit abțibildurile din China

De câteva luni fac cumpărături de pe site-uri chinezești și am comandat până în prezent și trei pachete de abțibilduri, două dintre ele cu eroii de la Marvel sub diferite forme, chiar din stadiul de bebe, iar cea mai nouă achiziție a fost cu un set dedicat jocului „PlayerUnknown’s Battlegrounds”. Dacă e să vorbim despre calitate, abțibildurile din China sunt foarte bine realizate, rezoluția fiind ridicată, hârtia laminată și se laudă că rezistă și la ploaie (deși nu cred, dar oricum n-am de gând să le folosesc în asemenea condiții). Deși încă nu le-am lipit nicăieri, aștept cu nerăbdare ziua.

0 comments
2 likes

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente