Gamer cu buget redus. Cum să joci noile titluri din 2018 cu setările maxime pe un pc/laptop chiar şi fără placă video!

Da! Aţi auzit bine! Cu siguranţă vă confruntaţi şi cu această problemă, noile jocuri având cerinţe de sistem din ce în ce mai ridicate şi odată la 2-3 ani un gamer e nevoit să-şi schimbe măcar placa video, dacă nu întreg sistemul. Cei cu buzunarul mai mic vor forţa sistemul actual poate chiar 4-5 ani până vor ajunge să joace noile titluri cu setările pe „low” sau chiar vor ofta în faţa monitorului atunci când performanţele pc-ului nu se vor mai ridica la aşteptările noilor jocuri.

Din fericire pentru noi, cineva s-a gândit la asta!

În prezent se lucrează la un serviciu de gaming prin cloud care va folosi foarte puţin spre deloc resursele proprii, fiind necesară doar o conexiune la internet de 120mbps, adică 15MB reali (abonamentele la unul din distribuitorii români fiind de 300mbps pentru 28 lei lunar, 500mbps la 34 lei sau 940mbps la 39 lei), deci, internetul nu este o problemă pentru români. Cât despre sistemele pe care poate fi rulat acest serviciu, micile cerinţe pentru pc-urile cu Windows sunt că trebuie să fie pe 64biţi, procesor dual-core, 4gb ram. Cât despre o placă video, nu este neapărat nevoie de ea! Da, nu e nevoie de placă video! În configuraţie trebuie să aveţi plăcile video INTEGRATE din seria AMD Radeon HD 3000 sau Intel HD Graphics 2000 ce au fost lansate în anii 2008-2011, deci posibil să aveţi unele versiuni MULT mai bune deja.

În cazul meu…

Am testat serviciul pe sistemul pc la care am o configurație ce încă face față ultimelor titluri (CPU – i5-3470 3.2GHz, GPU – Nvidia GTX 660, RAM – 24GB), rulându-le la calitate minimă în mod normal. Cu GeForce NOW, că despre el am tot vorbit, rulează orice joc la cele mai ridicate setări de calitate fără a-mi deranja cumva performanța pc-ului. Dar adevărata provocare a început când am testat GeForce NOW și pe un laptop care a fost cumpărat pentru navigare pe internet, fără niciun gând legat de gaming. Este vorba despre Asus X553M cu procesor Intel quad-core 2940 de 2.25GHz, 4 GB ram și placă video integrată „Intel HD Graphics 3000”. Am jucat PlayerUnknown’s Battlegrounds cu setările la maximum fără să întâmpin vreo problemă sau întârziere, deși am jucat pe WIFI! Nu am conectat laptopul la internet prin cablu!

Așa că, oricât de slab ar fi pc-ul vostru, cu siguranță veți îndeplini cerințele minime! Rămâne totuși mare problemă: serviciul GeForce NOW se conectează la platformele de gaming Steam, Uplay și Blizzard Battle.net pentru a accesa jocurile pe care le dețineți cu licență. Desigur, sunt și unele jocuri gratuite ce se pot juca… dar… parcă nu e aceeași satisfacție. Serviciul GeForce Now este în teste de la începutul anului și până în prezent, va fi disponibil pentru Mac OS, Windows OS și Shield, nu se știe încă data lansării, nu se știe încă prețul abonamentului lunar, deși toată lumea se așteaptă la undeva 10-15 euro (deși pentru platforma Shield deja prețul abonamentului a fost publicat, fiind 7.99$), un preț foarte decent și pentru buzunarele românilor ce nu vor mai fi nevoiți să investească într-un pc/laptop de gaming dacă nu le trebuie neapărat performanța respectivă și în alte domenii, iar cu banii economisiți puteți cumpăra măcar titlurile premium ale fiecărui an pentru a vă bucura de ele.

De ce face Nvidia asta, totuși?

Deși au lansat de curând noua serie de plăci video, RTX, iar vârful de gamă va costa undeva la 1000 de euro în România, nici pentru seria precedentă nu au scăzut prețurile, ba chiar au crescut. E normal ca Nvidia să urmărească vânzarea noilor plăci video și cu siguranță se va întâmpla asta, doar că… teoretic vorbind, dacă 5% din gameri aleg să cumpere plăcile video și 30-40% aleg un mic abonament lunar ce îl pot suporta fără probleme și au performanțe similare, poate chiar mai bune, de ce n-ar face asta? Nvidia are clienți pe care nu-i va convinge să folosească GeForce NOW, gameri care vor „avionul” sub birou sau pe perete. Totodată există și alte domenii, cum ar fi producția video, în care noile plăci video sunt foarte utile și are sens cumpărarea acestora.

Tu ce părere ai? Îți va fi util GeForce NOW? Cât ai fi dispus să plătești lunar pe abonament?

0 comments
7 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente