NVIDIA îmbunătățește fluxul de lucru pentru o industrie de creativi care numără 40 milioane de specialiști, prin lansarea NVIDIA Studio

NVIDIA a anunțat pe 27 mai lansarea NVIDIA Studio, o platformă care îmbunătățește substanțial performanța și fiabilitateahardware-ului pentru cei 40 de milioane de creativi online și cu studiouri care au nevoie de PC-uri performante.

NVIDIA Studio combină plăci grafice RTX, NVIDIA Studio Stack cu SDK-uri specializate și driverele de studio dedicate. Este sprijinit de un proces riguros de testare hardware și software pentru cele mai importante aplicații de creație  și fluxurile de lucru.

17 laptopuri RTX Studio au fost anunțate astăzi la Computex, fiind create de șapte producători de top. Toate modelele întrunesc condițiile necesare pentru a beneficia de badge-ul RTX Studio, care îi ajută pe creatorii de conținut să identifice cu ușurință laptopurile potrivite pentru procesul lor de lucru.

“NVIDIA Studio combină plăcile grafice RTX, care permit ray tracing în timp real, procesare AI și editare video la rezoluție înaltă, cu software de studio pentru a respecta exigențele creatorilor de conținut”, a declarat Jason Paul, general manager al diviziei de tehnologie și software GeForce în cadrul NVIDIA. “Noile laptopuri RTX Studio sunt unealta ideală pentru creatorii de conținut care au nevoie de portabilitate și de performanțe specifice desktop-urilor.”

Laptopurile dispun de noile plăci grafice Quadro RTX™ 5000, 4000 și 3000, precum și de plăci grafice GeForce RTX™ 2080, 2070 și 2060. GPU-urile RTX accelerează crearea de conținut de laeditare video la randare 3D, cu performanțe de până la șapte ori mai bune decât un MacBook Pro.(1) Laptopurile care se bazează pe grafică RTX 5000 dispun de 16GB de memorie grafică, ceea ce reprezintă un record pentru laptopuri, ceea ce permite un flux de lucru avansat cu mai multe aplicații în paralelși utilizarea unor modele 3D de mari dimensiuni care până acum nu puteau fi realizate pe laptopuri.

Multe astfel de laptopuri dispun de ecrane 4K precise și de tehnologia NVIDIA Max-Q, care aduce o performanță ridicată și o autonomie superioară a bateriei într-un design subțire și ușor.

“Creativii care folosesc

Adobe Creative Cloud își doresc cel mai puternic hardware pentru lucru și știm că vor fi entuziasmați de lansarea laptopurilor RTX Studio și driverelor Studio de la NVIDIA”, a spus Sue Skidmore, head of partner relations la Adobe video.

NVIDIA Studio Stack
NVIDIA Studio Stack este un set software care oferă creatorilor de conținut digital performanță și fiabilitate atunci când lucrează cu aplicații creative. Acesta include SDK-uri și API-uri NVIDIA Studio pentru dezvoltatorii de aplicații și driverele de studio NVIDIA pentru creatori. SDK-urile Studio accelerează randarea, editarea și procesarea video, animația vector 2D și multe altele. Utilizând platforma AI CUDA™, standardul de dezvoltare AI din industrie, dezvoltatorii de aplicații creative pot utiliza AI pentru a automatiza sarcinile repetitive care consumă timpul creatorilor, cum ar fi redimensionarea imaginilor, etichetarea fotografiilor sau corecția culorilor.

Driverele NVIDIA Studio sunt supuse unor teste amănunțite pentru fluxurile de lucru cu mai multe aplicații ale creatorilor și includ multiple revizuiri ale aplicațiilor creative de la dezvoltatori precum Adobe, Autodesk, Avid, Blackmagic Design, Epic, Maxon și Unity.

„Creatorii se confruntă permanent cu termene limită și depind de cele mai recente hardware-uri  și instrumente creative pentru a-și termina propriile proiecte la timp, fără a compromite calitatea”, a declarat Eric Bourque, senior software development manager al Autodesk. „Suntem încântați de faptul că NVIDIA extinde programul Studio Driver pentru a aduce cel mai înalt nivel de suport și performanță la cele mai recente versiuni ale Arnold, 3ds Max și Maya”.

Disponbil începând de azi, cel mai nou driver NVIDIA Studio oferă suport pentru cele mai noi versiuni ale aplicațiilor creative de top, precum Autodesk Maya 2019, Autodesk 3ds Max 2020, Blackmagic Design DaVinci Resolve 16 și Daz3D Daz Studio.

Disponibilitate și preț
Laptopurile RTX Studio vor fi disponibile începând cu luna iunie la producătorii de top, precum Acer, ASUS, Dell, GIGABYTE, HP, MSI și Razer. Prețurile vor începe de la 1.599 USD și vor varia în funcție de designul partenerilor, funcționalități și regiune.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente