Asus ROG Claymore – tastatura din visele oricărui gamer

Pentru că a fi gamer nu înseamnă numai să te joci, ci contează şi pe ce te joci sau cu ce te joci, astăzi vorbim despre un element foarte important din categoria periferice, tastatura. Desigur, nu orice model, ci vorbim despre divizia de gaming a celor de la ASUS, ROG – Republic of Gamers cu modelul Claymore, vârful de gamă, tastatura cu atât de multe funcţii că nu m-ar mira să facă şi cartofi prăjiţi.

ROG Claymore este o tastatură mecanică foarte rezistentă, din aluminiu, cu sistem de iluminare RGB, comutatoare Cherry MX RGB, taste complet programabile pentru nevoile fiecăria din voi, dar şi Aura Sync, o caracteristică ASUS ce sincronizează toate perifericele şi componentele din unitate ce suportă această funcţie şi le pune într-o armonie perfectă, luminând împreună în același ritm. Claymore are şi funcţii foarte utile, cum ar fi NKRO, fiecare apăsare individuală a unei taste fiind detectată indiferent câte alte taste sunt apăsate concomitent, astfel încât toate comenzile sunt înregistrate corect.

Totodată, dacă deţineţi o placă de bază ASUS ROG aveţi taste cu acces rapid pentru a controla viteza ventilatoarelor, pentru iluminare sau overclocking. De asemenea, după personalizarea tastaturii vă puteţi salva profilul prin intermediul aplicaţiei ROG Armoury. Dacă doriţi chiar şi pornirea sistemului prin apăsarea unei taste, puteţi folosi aplicaţia KeyBot II.

Comutatoarele Cherry MX RGB (Roșu, Albastru, Maro și Negru) oferă o senzaţie tactilă, precizie şi un nivel de răspuns foarte bune. De asemenea, iluminarea butoanelor poate fi programată individual utilizând tehnologia Aura Sync. Acestea pot rezista chiar şi la 50 de milioane de apăsări. Poate fi setată şi acceleraţia de repetare, funcţie ce repetă o literă atunci când este apăsată o tastă.

Un lucru foarte util despre această tastatură este faptul că fiind modulară, puteți muta în stânga partea cu numpad sau o puteți elimina de tot. În acest fel rezultând o tastatură foarte mică și potrivită pentru biroul unui gamer.

Pentru cei ce încă nu au trecut de la o tastatură clasică la una mecanică, trebuie să știți că ASUS ROG Claymore este o tastatură minunată și orice experiență o va reda impecabil. Pentru mine, însă, diferența de înălțime față de tastatura pe care obișnuiesc să o folosesc (de la Microsoft) este foarte mare, Claymore fiind înaltă, deși nu deranjează absolut deloc acest lucru. Din design avem o zonă pentru podul palmelor și chiar piciorușele ce ajuta prin ridicarea părții din spate a tastaturii.

Am întâmpinat o problemă de acomodare când am jucat FPS-uri și am fost nevoit să schimb arma din tastele numerice de deasupra „wasd”-ului și am observat că îmi e greu să apăs pe tasta „2” cu degetul mijlociu ce se afla deja pe tasta „w”. Pentru acea trecere rapidă, degetul fiind nevoit să se ridice foarte mult. Materialele folosite sunt de foarte bună calitate, acest lucru simțindu-se încă din prima clipă. Tastatura este foarte solidă și acest lucru te face să ai încredere în tine când ești în fața adversarului și tu faci primul pas pentru că ROG Claymore răspunde instant la comanda ta și nu ai deloc întârzieri.

În aplicația ROG Armoury puteți personaliza profilul utilizatorului prin posibilitatea de a adăuga orice funcție, oricărei taste, de a schimba modul de iluminare sau chiar a gândi un nou stil ce se potrivește gamerului din voi, puteți seta diferite funcții macro, sincroniza cu Aura Sync sau vedea statistici despre cât de des apăsați anumite taste în timpul unui joc.

O altă aplicație pe care o consider extrem de utilă este KeyBot II, însă aceasta este destinată doar posesorilor de plăci de bază din gama ASUS ROG. După configurare, cu ajutorul tastaturii veți putea modifica viteza ventilatoarelor din unitate, veți putea face overclock la procesor și memoria RAM și cea mai utilă funcție, pornirea sistemului apăsând tasta „Enter”.

Claymore s-a gândit și la multimedia așa că nu puteau să lipsească funcțiile de volum. Acestea au chiar două locuri de unde pot fi modificate: tastele F10, F11, F12 în combinație cu tasta FN sau un cilindru rotativ de pe modulul cu numpad. Altă caracteristică importantă este iluminarea RGB, pentru aceasta regăsindu-se nouă moduri: Static, Dinamic, Ciclu culori, Valuri, Unde, Reactiv, Noapte înstelată, Nisip mișcător, Efecte personalizate.

În filmulețul de mai jos puteți vedea și o mică prezentare video pentru ASUS ROG Claymore.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente