Asus ROG Strix Flare – personalizare extremă

Testăm după scurt timp a doua tastatură de la Asus ROG, de data asta, Strix Flare, o tastatură mecanică de gaming din categoria premium ce se deosebeşte de modelul Claymore prin existenţa unei embleme iluminate personalizabile (sau folosirea siglei ROG), taste mult mai joase şi suport lat pentru podul palmelor. Comutatoarele mecanice Cherry MX RGB (roşu, maro, albastru, negru) sunt fabricate în Germania şi asigură un timp foarte rapid de răspuns, fiind cele mai folosite de jucătorii profesionişti de sporturi electronice.

Specificaţii:
Tehnologie de conectare: cu fir
Sistem de operare: Windows® 7, 10, 10 64-bit
Dimensiune: 454 x 155 x 31 mm
Greutate: 1256 g cu cablu
Culoare: Gri Metalic

Conținut cutie
1 x tastatură Flare
2 x autocolante cu logoul ROG
1 x emblemă transparentă personalizabilă
1 x suport încheieturi
Ghid de Utilizare

Ca şi modelul superior (Claymore), Strix Flare are taste media dedicate dar şi rotiţă de volum în partea din stânga sus, accesibilă rapid, cu mâna stângă, fără a ridica mâna de pe mouse. Tastele iluminate individual, folosesc tehnologia Aura Sync şi se pot configura prin aplicaţia ROG Armoury II. De asemenea, tastatura beneficiază şi de un port USB în partea din spate, la care puteţi conecta mouse, căşti sau orice alt dispozitiv.

O funcţie inovativă a acestei tastaturi este posibilitatea de a avea propria siglă iluminată în stilul Aura Sync. În partea superioară din dreapta puteţi introduce un plastic transparent pe care îl puteţi personaliza imprimând sigla proprie. Totodată, poţi alege să foloseşti plasticul cu emblema ROG ca mândru utilizator al produselor.

Deşi nu este o tastatură înaltă, Strix Flare beneficiază şi de un suport moale pentru încheieturi foarte lat, aşa că trecerea nu se face brusc şi abrupt, având loc pentru tot podul palmei. Suportul se fixează în orificiile de sub partea frontală a tastaturii. Personal prefer să folosesc acest suport deşi există şi posibilitatea să n-o faci, tastatura arătând bine şi fără, doar că atunci când vrei să mişti tastatura, o poţi face doar dacă nu ridici o de pe birou, chiar şi jumatate de centimetru dacă o ridici, acel suport se va desprinde foarte uşor, acesta fiind un minus. Aş fi preferat o prindere mai solidă, chiar şi când ridici tastatura în aer, suportul să rămână ataşat.

Iluminarea este deosebită, făcându-se la nivel de taste, dar şi prin laterale, biroul devenind un adevărat panou de control pentru „monstrul” de sub carcasa unităţii. Tastatura poate fi sincronizată cu celelalte periferice Asus ROG ce suportă Aura Sync doar dacă deţineţi şi o placă de bază Asus compatibilă. Tastatura suportă până la 10 moduri de iluminare: Static, Dinamic, Ciclu de Culori, Valuri, Unde, Reactiv, Noapte Înstelată, Nisip Mișcător, Curent, Picături de Ploaie.

Prin intermediul aplicaţiei ROG Armoury II puteţi controla cu uşurinţă tastatura Strix Flare. Ai posibilitatea să programezi orice tastă, de a stabili efectele de iluminare sau a înregistra funcţii macro, toate acestea putând să le organizezi diferit şi să salvezi profiluri (unul implicit şi până la 5 personalizate) pentru fiecare joc în parte, în funcţie de stilul de joc şi de ce ai nevoie.

Designul tastaturii este unul minimalist, simplu, dar de efect în acelaşi timp, carcasa fiind realizată din materiale de foarte bună calitate, în partea dreaptă fiind prezentă o textură mată.

În filmuleţul de mai jos puteţi vedea un unboxing şi prezentarea video a tastaturii.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente