Bucharest Gaming Week 2018 – o experiență interesantă (Galerie foto)

Așa cum bine știți, perioada 4-9 decembrie a fost dedicată gaming-ului în București. Timp de 5 zile, în capitală s-au desfășurat diverse evenimente, de la sărbătorirea pub-urilor de gaming până la expoziții de artă cu jocuri dezvoltate în România, difuzarea filmelor inspirate din jocuri video sau workshop-uri în game design, iar în weekend a avut loc evenimentul principal, la Romexpo.

Timp de două zile, vizitatorii s-au putut bucura de prezența unor standuri foarte importante din industria de gaming, unde au putut testa noile periferice lansate, au putut juca foarte multe titluri pe pc-uri dotate cu noile plăci video Nvidia RTX, s-au bucurat de simulatoare auto sau au pătruns în realitatea virtuală. Fiind un eveniment dedicat tinerilor, dar nu numai, majoritatea standurilor aveau PC-uri, console sau chiar telefoane pe care aceștia se puteau juca. Chiar dacă mulți dintre juniori erau însoțiți de părinți, nu mare mi-a fost mirarea să îi vad și pe aceștia interesați de realitatea virtuală sau chiar de evenimentele ce se petreceau în jurul lor. De asemenea, aceste două zile au fost gazda a trei mari evenimente: Southeast Europe Championship CS:GO, Bucharest Gaming Week Invitational by ESL și Turneu de FIFA organizat de Federația Română de Fotbal.

Printre cele mai vizitate și interesante standuri au fost cele de la Marvo, Genesis și SteelSeries, unde s-au organizat concursuri de Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, League of Legends, Minecraft, PlayerUnknown’s Battlegrounds și Fornite, toate fiind reprezentate prin PC-Coolers. Tot aici a existat și un shop cu prețuri promoționale cu ocazia Bucharest Gaming Week și doritorii și-au putut achiziționa cele mai noi periferice sau au făcut măcar o listă pentru Moș Crăciun.

Desigur, printre toți cei prezenți au fost și vizitatori costumați în diferite personaje îndrăgite de toți tinerii și care au participat la concursuri de cosplay. Tot la standuri, vizitatorii au putut interacționa cu realitatea augmentată sau au putut să se rupă puțin de tehnologie la un mic joc Jenga, au putut lua o pauză de hidratare și alimentare la food-zone sau au putut viziona meciuri din turneele de Counter-Strike Global Offensive sau Fifa 2019.

Per total a fost o experiență interesantă, m-am bucurat să fiu acolo să am un contact direct cu noul val al gamerilor, unul ce s-a arătat a fi destul de tânăr și s-a putut observa cu ușurință preferințele juniorilor ce jucau Fortnite pe PC-uri dar și pe telefoanele puse la dispoziție de Huawei, nu cu mult timp în urmă Fortnite fiind declarat jocul anului 2018. A fost conținut pentru toate vârstele, pentru toate buzunarele, pentru orice pasionat de tehnologie. Deși am avut invitație de presă, nu m-am simțit deloc avantajat dar nici n-am simțit că aș fi avut nevoie de ceva în plus. Oricine avea acces la toate zonele, VIP Lounge-ul era la vedere, youtuberii erau într-o zonă deschisă, făceau poze cu micii fani, totul a fost organizat foarte bine și n-am decât cuvinte de laudă. Să ne vedem cu bine la următorul event de gaming!

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente