Cu ce accesorii vă dotați mașina când plecați în vacanță?

Înainte de a pleca la drum, toți șoferii fac câteva mici verificări la automobil pentru a se informa cu privire la starea părții mecanice, se verifică dacă toate lichidele de sub capota sunt în standardele normale, e verificata presiunea pneurilor (și modificată, eventual, pentru că se schimbă greutatea mașinii adaugând încă 2-3 persoane și un portbagaj plin cu trolere). Mai trebuie făcut un mic stoc de apă, cu ceva de ronțăit și suntem gata de plecare.

Iar pentru că am ajuns în interior, urmează să vedem cum își poate face șoferul călătoria mai sigură cu ajutorul tehnologiei.

Știm cu toții că acesta e privilegiat și va primi ajutor din partea tuturor pasagerilor, unul va pune muzică (de preferat prin bluetooth la un modulator fm, un receiver conectat la mufa AUX sau chiar în modulul mașinii), iar alții au grijă cu pauzele la toaletă și mâncare.

Un element foarte important este traseul care va fi urmat și dispozitivul de pe care urmărim o hartă. Desigur, mulți folosim aplicațiile de pe telefon și totul funcționează exact cum ne dorim, însă atunci când ne dorim ceva profesional ne vom gândi la un navigator auto. În felul asta știm că primim informații exacte, ca tehnologia e la un alt nivel (comparativ cu e aplicație pentru telefon) și avem în plus o grămadă de funcții inteligente. Povestim imediat despre un astfel de dispozitiv…

Alt device de bază pentru siguranța tuturor celor din mașină este o cameră de bord ce va înregistra tot traseul și cu ajutorul căreia veți avea niste filmări la o calitate ridicată cu minunatele peisaje (pe care le puteți păstra în arhiva personală) sau, în cazurile nefericite, o filmare martor la un eveniment ce s-a petrecut în trafic. De asemenea, și în acest caz avem funcții suplimentare ce ne vor ajuta ulterior.

Vreți să aflați mai multe detalii?

Sistemul de navigație Mio Spirit 7700 LM
Este destinat șoferilor ce preferă încă varianta clasică de GPS, de această dată fiind integrate și funcții inovative, foarte utile. 7700 LM folosește hărțile TomTom alături de funcția „Lifetime Map Updates” ce beneficiază de actualizări gratuite pe viață. Pentru a verifica disponibilitatea unor actualizări nu trebuie decât să conectați dispozitivul la un calculator și să instalați aplicația MioMore. Cu cât îl folosești mai mult, dispozitivul învață personalitatea și stilul de condus. Funcția „LearnMe Pro” îți va furniza trasee personalizate preferințelor tale. O altă funcție utilă este „Mio’s Lane Guidance”. Un sistem de ghidare cu o reprezentare 3D ce vă arată mereu pe ce bandă trebuie să vă încadrați atunci când faceți un viraj. Funcția IQ Routes colectează informații de la alți participanți la trafic și optimizează călătoria astfel încât să evitați drumurile închise și ambuteiajele.

Asistentul vocal în limba română vă informează de fiecare dată când trebuie să schimbați direcția de mers sau când vă apropiați de o anumită intersecție pentru care trebuie să vă încadrați corespunzător.

Camera de bord Mio MiVue C541

Pentru că sunt foarte importante specificațiile tehnice în cazul de față, Mio C541 are un unghi foarte larg, de 130° și poate filma la rezoluția 1920×1080 Full HD cu 30 de cadre pe secundă. De asemenea, senzorul Sony oferă calitate ridicată filmărilor mai ales pe timp de noapte. O astfel de cameră poate surprinde momentele neplăcute și cu ajutorul senzorului G ce detectează șocurile va păstra acele filmări și le va proteja împotriva suprascrierii. Aceasta e foarte ușor de utilizat, neavând nevoie decât de alimentare la priză și un card de memorie de minimum 8gb și maximum 128gb.

Mio MiVue C541 – Filmare pe timp de zi
Mio MiVue C541 – Filmare la apus
Mio MiVue C541 – Filmare pe timp de noapte
0 comments
2 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente