Cumpără-ți o cameră auto!

De câte ori ați fost martorul unui incident în trafic și v-a părut rău că n-ați avut o dovadă video? De câte ori ați spus că o să cumpărați o cameră auto și încă n-ați făcut-o? Ce așteptați? Eu mi-am cumpărat una de peste un an și funcționează perfect și acum, ba chiar m-a ajutat în unele situații.

Ce face o astfel de cameră de bord?

Pentru început trebuie să știți că în funcție de performanțele camerei, aceasta poate avea mai multe funcții utile, însă vi le prezint pe cele esențiale: Aveți nevoie de un încărcător cu usb la priza mașinii, iar camera trebuie conectată printr-un cablu la aceasta, pornind automat când băgați cheia în contact și priza auto primește curent.
– Camera pornește filmarea automat, nu aveți nevoie s-o supravegheați absolut deloc
– Când se umple cardul de memorie, camera șterge treptat filmari vechi și face loc noilor înregistrări, așadar, tot timpul aveți ultima perioadă de timp în care ați condus. În funcție de capacitatea cardului de memorie și calitatea cu care camera filmează, rezoluția și bitrate-ul, acesta poate stoca chiar și ultima lună în care ați condus.
– Pe lângă funcția de bază, majoritatea camerelor au și senzori de mișcare și detectează atunci când ceva se întâmplă în raza vizuală, filmând bucățele de câteva secunde chiar și când camera nu este alimentată, când mașina este parcată.
– Se poate seta ca data și ora să fie vizibile pe filmare pentru a avea dovada cu ora întâmplării evenimentelor.
– Camerele au un senzor de șocuri, la impact acestea fac o filmare specială cu secunde înainte și după șocul detectat și salvează filmarea într-un folder protejat pe care nu o va șterge când se umple cardul de memorie.
– Rezoluția camerei este foarte importantă, cu cât este mai mare cu atât imaginea va fi mai clară și dacă veți avea nevoie să vedeți numere de înmatriculare, o puteți face fără prea mari dificultăți.
– Cadrele pe secundă (fps) sunt și ele importante, cu cât sunt mai multe cu atât mai bine, ajutând dacă e nevoie pentru a încetini filmarea cu scopul de a vedea în detaliu un posibil incident.
– Unghiul foarte larg e un beneficiu pentru o astfel de cameră

Ce am eu

În urmă cu un an, când am făcut achiziția, am studiat foarte bine piața și m-am oprit la camera Prestigio RoadRunner 585, o cameră ce filmează în format 2K (la rezoluția 2304 x 1296) cu un unghi de filmare de 160 grade și baterie internă de 180mAh. Din fericire n-am avut niciun incident dar am avut ocazia să filmez unul chiar în fața mea dar și să trec pe lângă altele destul de urâte. Camera se comportă bine atât pe timp de zi cât și în lumină scăzută. Singura problemă pe care am avut-o cu ea fiind în condiții de temperaturi foarte ridicate sau foarte scăzute, uneori se desprinde ventuza de parbriz, însă având cablul ce o alimentează ascuns prin plafonul mașinii și apoi coborându-se puțin pe partea de sus a parbrizului, când se desprinde ventuza, camera rămâne suspendată și nu cade. Această problemă am mai întâlnit-o și cu altfel de camere sau prinderi pe care le-am mai încercat, adezive sau prin ventuză, nefiind tocmai o problemă a camerei ci a suportului de prindere care nu rezistă mereu la temperaturi limită. Un lucru foarte bun este că poți roti foarte rapid camera dacă ai nevoie să filmezi pe un geam din lateral sau în interiorul mașinii.

Las mai jos o filmare brută realizată cu Prestigio RoadRunner 585 la calitate maximă, dar și două capturi foto de pe filmare cu mașini din trafic pentru a vă face o idee de calitate și cum se vad numerele de înmatriculare.

Voi aveți camere de bord? Dacă nu, de ce? Dacă da, sunteți mulțumiți? V-au ajutat?

0 comments
2 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente