Din noua generație, acum mai compactă – Mio MiVue C570

Salutare! N-am mai povestit de mult despre camerele de bord 🙂 între timp au apărut noutăți. Prietenii de la Mio au lansat o nouă serie de camere mult mai compacte și cu performanțe de top iar în minutele următoare vei afla mai multe detalii despre MiVue C570, o cameră echipată cu GPS și care filmează excelent în lumină scăzută, pentru că dacă ești un adevărat șofer înseamnă că te găsești în spatele volanului și după ce apune soarele și ai nevoie de o camera de bord pe care te poți baza.

Specificații
Ecran
Mărime ecran – 2″
Video
Rezoluţie maximă / cadre pe secundă – Full HD 1080p / 30fps
Senzor video – Senzor Sony de înaltă calitate, STARVIS CMOS
Diafragmă – F 1.8
Formatul înregistrării – .MP4 (H.264)
Unghiul de vizualizare – 150°
Hardware
GPS integrat
Senzor G cu 3 axe
Memorie microSD, până la 128 GB
Temperatura de funcţionare – De la -10° până la +60° C
Baterie – 240mAh
Înălţime (mm)- 61
Lăţime (mm) – 54
Adâncime (mm) – 37.7
Greutate (gr) – 67.5
Software-ul
Monitorizare GPS
Alerte camere de securitate
Mod ecran HUD
Mod parcare
Înregistrare eveniment
Ajustare EV
Mod foto
Pornire automată
Include actualizare pe viaţă a camerelor de securitate
Alertă viteză
Aplicaţie calculator – MiVue™ Manager

Noul Mio MiVue C570 are dimensiuni mult mai reduse decât modelele testate anterior de mine și chiar excelează în unele cazuri. Senzorul Sony STARVIS CMOS ajutat de lentile cu diafragma de F1.8 și un unghi de 150° este potrivit pentru orice condiții de iluminare. De asemenea, acesta este ajutat și de raze infraroșii pe distanță scurtă și lucrează împreună cu toți senzorii pe care camera îi deține pentru a înregistra întotdeauna la calitate maximă, în rezoluția Full HD 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Camera vine în pachet alături de sistemul de montare pe parbriz ce are prinderea prin ventuza, un cablu de alimentare foarte lung, pentru a putea fi mascat prin plafon/stâlp/tapițerie, ce duce până la priza mașinii și nu în ultimul rând un mic ghid de instalare ce vă îndrumă să faceți acești pași în mod corect. Singurul lucru de care aveti nevoie suplimentar este un card microSD, eu am folosit unul de 64GB și acesta poate stoca peste 8 ore de filmări (dar puteți folosi unul de până la 128gb), iar atunci când se va umple începe să înregistreze în buclă, adică șterge cea mai veche filmare și înregistrează una nouă. Desigur, evenimentele neplăcute sunt detectate cu ajutorul senzorului G cu 3 axe ce detectează schimbările bruște de direcție și coliziunea, declanșând automat înregistrarea de urgență, iar aceste filmări sunt salvate într-un folder separat și nu vor fi șterse automat, acestea vor rămâne pe card până când le ștergi manual.

C570 e foarte ușor de utilizat, pornind automat înregistrarea când se pune contactul, dar există și posibilitatea de înregistrare permanentă pentru modul „Parcare” și înregistrează orice detecție de mișcare din fața autovehiculului. Această funcție necesită o conexiune permanentă la o sursă de curent ce poate fi realizată prin accesoriul Mio Smartbox ce este disponibil separat. Meniul este foarte prietenos cu utilizatorul, fiecare din cele patru butoane din partea dreaptă va fi atribuit unei funcții și veți naviga foarte ușor prin el, mai ales pentru că este disponibil și în limba română.

Printre cele mai importante funcții ale camerei se află și GPS-ul încorporat ce ajută la detectarea cât mai precisă a vitezei de deplasare, coordonatele exacte ale locației în care te afli sunt ștanțate pe filmare alături de celelalte date, iar în aplicația dedicată pentru PC, MiVue Manager vei putea să urmărești traseul parcurs pe hărțile Google. Aceste date pot fi folosite chiar și ca dovezi în situații nedorite. Această funcție poate fi foarte utilă pentru a monitoriza traseul mașinii, mai ales când aceasta este împrumutată fiului sau prietenilor. De asemenea, GPS-ul beneficiază și de alerte privind camerele radar și va avertiza șoferul în legătură cu viteza de deplasare și distanța la care se află față de radar. Locațiile camerelor se vor actualiza gratuit pe toată durata de viață a dispozitivului.

Mio pune la dispoziție aplicația MiVue Manager ce este disponibilă pe PC și în care puteți vedea filmările la rezoluție Full HD și aveți chiar și control asupra vitezei de redare, vedeți în timp real pe unde se plimba mașina la momentul filmării și întregul ei parcurs urmărind hărțile Google, vă afișează direcția de deplasare alături de cele trei axe și forțele G, aveți funcții de distribuire a clipurilor pe rețelele sociale Facebook și Youtube. Totodată, aplicația organizează filmările după dată și le veți găsi foarte ușor atunci când le căutați.

Mio MiVue C570 oferă tot ce ai nevoie pentru a fi în siguranță atunci când conduci și fără să stai cu grijă că n-o să funcționeze atunci când ai nevoie cel mai mult de ea. Pe lângă calitatea excepțională a filmărilor ce este oferită de senzorul Sony STARVIS CMOS, funcția de GPS este foarte utilă iar împreună cu aplicația pentru PC vei putea să faci absolut tot ce-ți dorești cu acele filmări. C570 este disponibilă pentru 549,99 lei și nu are competitor direct în acest segment de preț.

4 comments
5 likes

Related posts

Comments

 • Paul

  24 iunie 2019 at 14:34
  Reply

  Bună ziua, modelul acesta c570 are microfon?

  • Șuțu
   to Paul

   24 iunie 2019 at 14:37
   Reply

   Salut, da, are microfon, înregistrează și sunetul

 • Sergiu

  4 iunie 2019 at 9:06
  Reply

  Salut, Ce parere ai despre aceasta camera dupa ce ai folosit-o? Pe hartie arata bine, ca si pret este la jumate fata de un vico opia1. Din ce […] Read MoreSalut, Ce parere ai despre aceasta camera dupa ce ai folosit-o? Pe hartie arata bine, ca si pret este la jumate fata de un vico opia1. Din ce vad pe filmarea de noapte parca nu se vede asa bine numerele de inmatriculare. Ce zici merita? Multumesc!@ Read Less

  • Șuțu
   to Sergiu

   4 iunie 2019 at 9:19
   Reply

   Salut! Numerele de înmatriculare se văd greu pe timp de noapte pentru că farurile bat în ele și sunt reflectorizante, avantajul aici este că ai […] Read MoreSalut! Numerele de înmatriculare se văd greu pe timp de noapte pentru că farurile bat în ele și sunt reflectorizante, avantajul aici este că ai un senzor foarte luminos ce te ajuta sa vezi întreaga situație și cu siguranță vei găsi un cadru in care sa se vadă și numărul de înmatriculare. Partea bună la Mio este că pe lângă calitatea video oferă și alte beneficii, alți senzori, iar cel mai util, GPS-ul! Read Less

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente