Dreamhack Bucharest 2016 – Recenzie (FOTO)

Salutare! Revenim cu un articol complet despre Dreamhack Bucharest 2016 #dhb16, pe lângă cele cu care v-am ținut la curent cu rezultatele din turneele Zowie Open și PGL Tavern Tales.

Despre

Dreamhack este cel mai mare festival de cultură digitală din lume, este tărâmul spectacolului oferit de sporturile electronice (e-sports) de performanță, de cel al cosplayerilor, al vloggerilor și al tehnologiei digitale de cel mai înalt nivel. Dreamhack se organizează anual în România, la București, anul trecut românii bucurându-se și de un eveniment major organizat chiar de Valve, la Cluj-Napoca, echipa SteamGames.ro fiind prezentă și atunci la eveniment.

Accesul și PGL Adventure

dreamhack pgl adventureO să povestim totul cronologic și o să încercăm să prezentăm fiecare stand prezent la această ediție Dreamgack:
Accesul în Sala Polivalentă, s-a făcut pe 4-5 uși care duceau în același hol, fiind prezentă o cale de acces pentru presă dar pe care o folosea toată lumea. Imediat după obținerea brățării de acces, în fiecare zi, s-au oferit taloane PGL Adventure pentru primii 1000 de vizitatori.

Goana după ștampile!

Acest talon venea cu o provocare menită să-i facă pe vizitatori să cunoască foarte repede locul și să-i motiveze să strângă ștampile de la anumite standuri prin completarea unor misiuni. Pentru următoarele 30 de minute toată lumea alerga după aceste ștampile, acestea erau obținute prin instalarea unui joc pe telefon, prin vizitarea standurilor și aflarea unor informații, prin publicarea pe Facebook a unui selfie cu standul, fiind nevoie chiar să facă un tatuaj temporar la standul HP. După ce pe talon erau îndeplinite toate misiunile, era completat cu datele personale pe verso și depus la standul PGL. Acolo, în limita stocului, primii veniți aveau un premiu garantat constând în tricouri, lanyarduri, brățări, șepci, ghiozdane, agende, etc.

Standurile

dreamhack standuriImediat după ce își dădeau jos ochelarii de cal (pe care-i avuseseră când au completat PGL Adventure), vizitatorii descopereau standurile cu adevărat. Primul era cel de la Telekom România unde se oferea gratuit brățări, cartele SIM, cartoane pentru a scrie un mesaj pe ele și a-ți susține echipa preferată sau, după caz, să anunți că vinzi X, Y, să îți scrii nemulțumirile sau să te lauzi. Tot la standul Telekom au fost amenajate locuri speciale pentru cei care rămâneau fără baterie la telefon și aveau nevoie de curent pentru a-l încărca. Telekom oferea și internet gratuit de mare viteză pentru oamenii din zonă, fiind singura rețea Wi-Fi gratuită din toată Sala Polivalentă.

La standul MAGUAY, vizitatorii descopereau și testau noile sisteme de gaming, fie ele PC-uri sau laptopuri, toate pline cu jocuri și pregătite pentru a le testa, majoritatea preferând să joace Mortal Kombat X.

Standul TP-Link avea o machetă în centru, plină cu routere, care includea și un mic joculeț. Vizitatorii puteau testa și unele laptopuri sau unele telefoane mobile, pentru că în standul TP-Link era inclusă și o prezentare a Neffos.

Standul HP, unul dintre cele mai interesante și de unde oamenii au rămas cu amintiri frumoase a ieșit în evidență cu un panou foarte mare și cu o grafică foarte bună, reprezentând PGL Tavern Tales, unde ți se putea face o fotografie, reveneai peste 1-2 ore și primeai fotografia (destul de mare) cu un suport magnetic pentru frigider (sau alte locuri de genul). Această fotografie fiind tipărită wireless direct de pe camera foto, cu ajutorul imprimantei HP Deskjet Ink Advantage 3785. La standul Intel OMEN by HP vizitatorii își puteau face un tatuaj temporar OMEN, acesta fiind și o misiune pentru PGL Adventure.

Un stand unde tot timpul era o mulțime de oameni a fost cel de la SteelSeries, loc unde avea loc prezentarea unor periferice de gaming, dar unde a avut loc și o competiție 1 vs 1 de Counter-Strike: Global Offensive unde se putea înscrie oricine și își puteau măsura talentul împotriva unui membru al echipei cooL Gaming.

Două standuri pline de periferice de gaming au fost cele de la Marvo și Genesis. De aici se puteau cumpăra tastaturi, mouși, căști și multe alte accesorii. La standul Genesis au fost și calculatoare pe care se puteau juca vizitatorii, aici având chiar și scaune de gaming Genesis.

Întregul eveniment a fost acaparat de monitoarele de gaming, Zowie, de la BenQ. Acestea erau la multe standuri, dar și la cel dedicat lor, lângă zona youtuberilor români. Acolo aveau și calculatoare pe care s-au făcut competiții de Counter-Strike: Global Offensive și nu numai.

Și la standul celor de la GXT EvoMag a fost înghesuială, pe lângă prezentarea de periferice, aceștia oferind și calculatoare pe care se puteau juca vizitatorii.

Playseat a avut un stand inedit unde se puteau testa scaune de gaming dedicate simulatoarelor auto. Mulți vizitatori încercându-și aptitudinile de piloți, unii fiind foarte încântați de controlul volanelor și scaunele Playseat.

Două standuri foarte importante au fost în interiorul arenei din Sala Polivalentă, cel de la Monster Energy, loc unde au avut multe competiții, principalele fiind organizate de revista de gaming NIVELUL2, acolo unde au fost oferite foarte multe premii. Aici am văzut mulți jucători de Mortal Kombat X care se bucurau de experiența jocului pe două super-monitoare. Al 2-lea stand a fost al celor de la Lenovo, loc unde au fost prezentate noile unități și periferice de gaming, din seria Y. Tot aici, echipa Lab501 a oferit demonstrații de overclocking cu azot lichid, iar Tudor „Monstru” Bădică s-a jucat și a atenționat vizitatorii despre periculozitatea azotului lichid dacă nu este manevrat cum trebuie. La standul Lenovo s-au împărțit și tricouri, șepci sau brățări pentru vizitatori.

Cosplay

dsc07313-1280x768O latură foarte importantă a evenimentului a fost cosplay-ul. Pasionații de jocuri au venit costumați în personajele favorite, au participat la concursuri de Cosplay, dar au și făcut poze cu cei care au dorit, în acest fel menținând atmosfera în toată Sala Polivalentă din București. Printre personajele care au fost prezente la această ediție a Dreamhack s-au regăsit Pikachu și personaje din Assassin’s Creed, Payday, SMITE, League of Legends, dar și oameni simpli cu măști de gaze sau măști cu cap de cal.

Competiții

Pasionații de Counter-Strike: Global Offensive s-au bucurat de competiția DreamHack ZOWIE Open, competiție la care au participat opt dintre cele mai bune echipe din lume, aceasta au făcut spectacol pentru români timp de trei zile. Echipele participante sunt Cloud 9, Flipsid3, Team Dignitas, Virtus.pro, Faze Clan, EnVyUs, Team X și Gambit Gaming. În finală ajungând Cloud 9 vs Virtus.pro, cei din urmă devenind campionii DreamHack ZOWIE Open!

Și pentru fanii HearthStone a fost o competiție. Aceasta s-a numit PGL Bucharest Tavern Tales 2016 și a adus la București 16 dintre cei mai buni jucători din lume, listă pe care s-au regăsit și trei români: Radu „Rdu” Dima, Frederik „Hoej” Nielsen, Sebastian „Xixo” Bentert, Jan „Ek0p” Palys, Petar „Gaara” Stevanovic, Simon „Crane” Raunholst, Nicklas „Tessin” Dittmer, Stanislav „StanCifka” Cifka, Adrian „Lifecoach” Koy, Thijs „Thijs” Molendijk, Esteban „AKAWonder” Serrano, Jan „SuperJJ” Janßen, Jon „Orange” Westberg, Aleksandr „Kolento” Malsh, Vlad „Angeloshaggy” Dumitru și Cosmin „Drujbanul” Panfil. După trei zile de meciuri grele, marele câștigător a fost Nicklas „Tessin” Dittmer.

O zonă foarte vizitată, poate cea mai vizitată, a fost cea de Streaming Area, acolo unde au fost prezenți Nuckle, Walladuo, Gereveu, Zzandrei, Bobospider, The Link, Maxsialtele, Pink, Andy, Thiefyo, Maxinfinite, Colo, Crreative, xSuperGeo96, TheHuntedStreak. Toți aceștia au fost întâmpinați de fani care le-au cerut autografe și cu care au făcut poze.

A fost o experiență unică și ne bucurăm că SteamGames.ro a avut ocazia de a participa la DreamHack Bucharest 2016.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente