Need for Speed Payback – Recenzie

Need for Speed™, una dintre cele mai jucate și bine vândute francize de jocuri video revine cu un nou titlu, „Need for Speed Payback”. Publicat de Electronic Arts și dezvoltat de Ghost Games, NFS Payback a fost lansat pe 7 noiembrie 2017 pentru cei ce au făcut precomandă versiunii Deluxe și 10 noiembrie celor cu versiunea Standard. Jocul poate fi cumpărat în ambele versiuni începând de la 59,99 euro, pe site-ul Origin.

Aflat în suburbiile Fortune Valley, tu și echipa ta sunteți împărțiți de trădare și reuniți de răzbunare pentru a elimina „The House”, un cartel ce guvernează asupra cazinourilor, criminalilor și polițiștilor orașului. În acest paradis al pariorilor corupți, mizele sunt ridicate, iar „The House” câștigă întotdeauna.

Construiește-ți mașini unice cu performanțe ridicate și personalizare vizuală mai evoluată ca înainte. Împinge-le la limită când scapi de căldura bătăliilor epice cu poliția. De la curse nebunești până la bătălii devastatoare ale mașinilor și loviturile de eliminare a inamicilor, Need for Speed Payback oferă o fantezie de acțiune și manevrabilitate.

Caracteristici:

De la rablă, la mașină, iar apoi la la super-mașină. Mașina este în centrul acțiunilor pe care le faceți în NFS Payback. Performanțe nelimitate ce se pot realiza la fiecare clasă de mașini din cele 5 (Race, Drift, Off-Road, Drag and Runner) pentru a transforma orice cursă, misiune sau provocare într-o competiție!

Trăiește o fantezie! Joacă în locul a trei personaje distincte unite de un singur scop: răzbunarea! Tyler, Mac și Jess fac echipă împotriva tuturor șanselor și intră în cursa finală pentru a elimina „The House”. Luptă împotriva polițiștilor ce au o dificultate din ce în ce mai mare, concurează împotriva rivalilor din oraș și condu off-road prin munți, canioane și deserturi.

Creează-ți o super-mașină! Construiește-ți și modifică-ți mașinile cu cele mai noi părți

Clasele mașinilor

Sunt cinci clase unice de mașini în Need for Speed Payback, dar mașinile nu pot concura între ele. Pentru fiecare tip de cursă trebuie să alegi mașina potrivită!

Race
Mașina de care ai nevoie în colecție. Strecoară-te prin curbele strânse și pleacă de acolo imediat- asta e mașina care le va face pe toate!.

Off-Road
Ai nevoie de o mașină care se descurcă în nisip, praf sau orice altceva poți să arunci în ea? Clasa Off-Road oferă o viteză incredibilă combinată cu stabilitatea în aer și o bună aterizare după o săritură.

Drift
Poți lua curbe și viraje la viteze incredibile cu clasa Drift. Alunecă pe drumurile de munte ce sunt locul de joacă perfect pentru aceste mașini.

Drag
Dacă iubești vitezele mari, să folosești nitro-ul și scârțâitul roților, mașinile din clasa Drag sunt pentru tine. Creează-ți racheta și „zboară” cu stil în această clasă.

Runner
Mașinile din clasa Runner își fac treaba. Perfecte pentru când vrei să treci nevăzut (cu geamurile fumurii, garda la sol lăsată și fără numere de înmatriculare) sau să fugi de lege.

Cunoaște-ți echipa!

Tyler ‘Ty’ Morgan
Un talent-născut pentru curse, Ty posedă instincte de asasin în ale șofatului, cât și o dorință pentru victorie, ceea ce îl face un formidabil oponent în cursele pe stradă sau cele drag.

Jessica ‘Jess’ Miller
Jess este o fugară, un șofer angajat de cei bogați și faimoși care trebuie scoși din necaz, indiferent de cât de volatilă este situația.

Sean ‘Mac’ McAlister
Mac este cel care face drifturi și specialist off-road, un șofer fericit și norocos cu un stil imprevizibil. El iubește să se murdărească pe traseu și să execute derapaje în curbele strânse.

Personaje majore

Ravindra ‘Rav’ Chaudhry
Rav este geniul mecanic al echipei. Deși rar iese din atelier, el lasă echipa să îi folosească garajul și îi ajută să îmbunătățească mașinile.

Lina Navarro
Lina Navarro este reprezentanta „House” pe scena de curse stradale. Pe lângă asta, este una dintre cei mai buni piloti tehnici din Fortune Valley. Ea preferă să se bazeze pe inteligența dobândită în stradă pentru a rămâne în frunte.

Marcus ‘The Gambler’ Weir
Marcus Weir este prădătorul din scena cazinoului Silver Rock. Un om ce riscă pentru gustul unor shot-uri lungi și șanse imposibile. A crescut în Fortune Valley prin propriul curaj.

Jaful de pe autostradă

Tyler și restul echipei au pus la punct un jaf pentru a fura o super-mașină de sub nasul lui Gambler.

Ce sunt ligile stradale?

Ligile stradale din Fortune Valley stau între tine și misiunea ta principală. Trebuie să elimini competitorii în curse unice și apoi să joci X și 0 cu șeful fiecărei ligi pentru a fi la un pas mai aproape de victorie.

GRAVEYARD SHIFT
Race – Nivelul 1
Baza operațiunilor: Fortune Valley Desert and Mountains
Stilul: Race
Șeful: La Catrina

Despre Graveyard Shift
Șoferii din Graveyard Shift împrumută mult din Día de Muertos („Day of the Dead”). Mașinile lor sunt echipate cu cranii și oase în stilurile *calavera* și *milagros*.
Despre șef
Liderul Graveyard Shift este o femeie cunoscută sub numele „La Catrina,” numele unei faimoase femei din „Day of the Dead” din folclorul mexican. Ea este tot timpul machiată în still „calavera” și poartă haine negre.

LEAGUE 73
Offroad – Nivelul 1
Baza operațiunilor: Liberty Desert, Airfield 73
Stilul: Offroad
Șeful: Udo Roth

Despre League 73
Liga își trage numele de la Airfield 73, o unitate militară abandonată, faimoasă pentru întâlnirile cu extratereștrii de acum o decadă. Membrii League 73 obișnuiau să jefuiască iar apoi să scape de poliție prin traseele off-road.
Despre șef
Liderul lor, un șofer numite Udo Roth, pretinde că numele său vine de la “Unidentified Driving Object.”

RIOT CLUB
Drag – Nivelul 1
Baza operațiunilor: Boomville, Silver Rock
Stilul: Drag
Șeful: Big Sister

Despre Riot Club
Riot Club este un clan de șoferi koreeni-americani de drag ce sunt stabiliți în districtul industrial al Silver Rock cunoscut ca și Boomville. Ei sunt cunoscuți pentru cursele din zone periculoase.
Despre șef
Liderul lor își spune Big Sister, și conduce familia pregătită de cursele drag cu un pumn de fier. Ea testează constant răbdarea „House” provocându-i în Silver Rock.

SHIFT LOCK
Drift – Nivelul 1
Baza operațiunilor: Downtown Silver Rock
Stilul: Drift
Șeful: Underground Soldier

Despre Shift Lock
Shift Lock a luat naștere ca o comunitate online pentru conspirația teroristă. Mulți dintre membrii sunt activi politic și fac derapaje controlate pentru a protesta politic, folosindu-le ca o artă urbană pentru a crea agitație.
Despre șef
Nu știe nimeni numele real al liderului cunoscut sub porecla Underground Soldier, un tânăr hacker ce face mari eforturi pentru a-și proteja identitatea. El este liderul Shift Lock ce se comportă ca un comandant militar.

THE SILVER SIX
Race – Nivelul 2
Baza operațiunilor: Silver Canyon Casino
Stilul: Race
Șeful: “Gallo” Rivera

Despre The Silver Six
Când House ia controlul orașului, ei elimină șoferii de la nivelul străzii ce au obișnuit să conducă Silver Rock. Aceste echipe s-au destrămat în Silver Canyon și s-au regrupat aici, formând o alianță sub numele Silver Six.
Despre șef
“Gallo” (‘curcan’ în spaniolă) Rivera a crescut cu Tyler Morgan în același cartier din Silver Rock denumit Barrio. Ei s-au certat când Gallo s-a afundat într-o viață plină de crime.

THE FREE EMBER MILITIA
Offroad – Nivelul 2
Baza operațiunilor: Ember Valley
Stilul: Offroad
Șeful: Faith Jones

Despre The Free Ember Militia
Un grup plin de femei supraviețuitoare și conspiratiste anti-guvern, Free Ember Militia a devenit o ligă off-road cunoscută pentru dragostea cu care fac sărituri periculoase.
Despre șef
Liderul lor este Faith Jones, o supraviețuitoare ce a crescut și a studiat acasă în sălbăticia din afara Silver Rock. Ea iubește provocările dure și preferă o cascadorie pentru o victorie curată.

NOISE BOMB
Drift – Nivelul 2
Baza operațiunilor: Originally Tokyo, Japan, but now traveling through Fortune Valley
Stilul: Drift
Șeful: Aki Kimura

Despre Noise Bomb
O ligă de drift cunoscută ca Noise Bomb este una din cele mai bune din lume. Condusă de “regele derapajelor controlate” Aki Kimura, Noise Bomb a fost activă în Statele Unite și a depășit toate recordurile pe cursele de drift din țară.
Despre șef
Numit „regele derapajelor controlate”, Kimura este o legendă mondială. Pe el nu îl interesează politica din Silver Rock, concurează pentru a bate recorduri locale și a crea artă în viteză cu echipa lui.

THE ONE PERCENT CLUB
Race – Nivelul 3
Baza operațiunilor: Mount Providence
Stilul: Race
Șeful: Natalia Nova

Despre The One Percent Club
The One Percent Club este o ligă pentru bogați și debutanți cu prea mulți bani. Prețul de intrare în „The One Percent Club” este foarte simplu, valoarea mașinii.
Despre șef
Natalia ‘SuperNova’ Nova, un vlogger de lifestyle ce a prins la public și a rupt topurile online. Cunoscută pentru transmisiunile live ale curselor și că își umilește verbal adversarii, Natalia Nova este un șofer formidabil cu cele mai bune super-mașini la dispoziția ei.

THE DIAMOND BLOCK
Drag – Nivelul 2
Baza operațiunilor: Diamond Block, Silver Rock
Stilul: Drag
Șeful: Mitko Vasilev

Despre The Diamond Block
The Diamond Block dispune de un exces de bani. Mulți dintre șoferii de drag din Diamond Block își găsesc locul în locuri ilegale și foarte periculoase.
Despre șef
Consulul Bulgariei în Columbia, Vasilev, iubește vacanța în Silver Rock și cursele drag pe străzi. El este foarte calm, dar când pune mâna pe volan el devine condus de un singur lucru: trebuie să obțină victoria cu orice preț.

HAZARD COMPANY
Offroad – Nivelul 3
Baza operațiunilor: Arc Tower, Silver Rock
Stilul: Offroad
Șeful: Holtzman

Despre Hazard Company
Acești șoferi industriali își folosesc toți banii pentru mașinile offroad și apoi le scot la plimbare pentru provocări extreme.
Despre șef
Liderul lor, Holtzman, a recunoscut că este obsedat de offroad. El este un prieten apropiat a liderului misterios a „House” cunoscut sub numele „Collector”.

Harta

Mirosul cauciucurilor arse pe străzile orașului rămâne după activitățile ce s-au desfășurat la orele dimineții. Dar noaptea oferă strălucire orașului Silver Rock, la fel cum soarele răsare asupra regiunii Fortune Valley. Mergi spre Liberty Desert, traversează Mount Providence sau pur și simplu parchează și admiră apusul de la Silver Canyon. Fortune Valley le are pe toate!

Gameplay

Încă de la primul impact pe care îl aveți cu jocul, povestea o să vă poarte de la un personaj la altul cu care veți conduce diferite mașini pentru a îndeplini misiuni. Mașinile se conduc impecabil, mecanica jocului este una din ce în ce mai bună de la un titlu la altul. Nu puteți participa la curse decât cu clasa respectivă de mașini, nu puteți participa la o cursă de Drift cu mașină de Drag, chiar daca asta era posibil în titlurile precedente din serie. Sunteți nevoit să îndepliniți seriile de misiuni ale ligilor stradale pentru a avansa și a opri „The House”.

Grafică

Și la acest capitol sunt modificări importante, dacă jucați la setări maxime veți putea admira frumusețea mașinilor dar și a mediului înconjurător, personajele și cinematicele. Au fost adăugate și noi îmbunătățiri vizuale la mașini cum ar fi culoarea fumului lăsat de cauciucuri.

Concluzie

E un joc superb din punctul meu de vedere și vă recomand să-l cumpărați (nu așteptați versiune piratată pentru că nu va apărea, jocul se conecteză la serverele EA atunci când pornește și nu poate fi piratat, așa s-a întâmplat și cu titlul precedent din serie, lansat în 2015), chiar și varianta standard. Este destulă poveste de parcurs, multe misiuni secundare și lucruri de colectat.

Eu am rulat jocul pe LOW la 1080p fullscreen pe un pc i5-3470 cu GTX 660 și 24GB RAM și am avut 40-60 fps.

Minimum Requirements for 720p30 at low settings
OS: 64-bit Windows 7 or later
CPU: Intel i3 6300 @ 3.8GHz or AMD FX 8150 @ 3.6GHz with 4 hardware threads
RAM: 6GB
DISC DRIVE: DVD ROM drive required for installation only
HARD DRIVE: 30GB
VIDEO: NVIDIA GeForce® GTX 750 Ti or AMD Radeon™ HD 7850 or equivalent DX11 compatible GPU with 2GB of memory
DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
INPUT: Dual analog controller
ONLINE CONNECTION REQUIREMENTS: 192 KBPS or faster Internet connection

Recommended Requirements for 1080p60 at high settings
OS: 64-bit Windows 10 or later
CPU: Intel i5 4690K @ 3.5GHz or AMD FX 8350 @ 4.0GHz with 4 hardware threads
RAM: 8GB
DISC DRIVE: DVD ROM drive required for installation only
HARD DRIVE: 30GB
VIDEO: AMD Radeon™ RX 480 4GB, NVIDIA GeForce® GTX 1060 6GB or equivalent DX11 compatible GPU with 4GB of memory
DirectX: 11 Compatible video card or equivalent
INPUT: Dual analog controller
ONLINE CONNECTION REQUIREMENTS: 512 KBPS or faster Internet connection

Vă invităm să urmăriți primul set de misiuni într-un set de gameplay-uri făcute de CapShot 🙂

0 comments
1 like

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente