Plantronics RIG 400HS – căștile ușoare ca un fulg

Pentru că majoritatea gamerilor consideră că pe partea de sunet trebuie să fie echipați corespunzător, în acest articol voi vorbi despre căștile de gaming Plantronics RIG 400HS, de tip over-ear (peste ureche) la care puteți conecta și microfon pentru a planifica strategiile alături de colegi. 400HS sunt probabil cele mai ușoare căști pe care le-am încercat vreodată, cântărind nu mai mult de 210g, puțin mai mult decât un smartphone, doar că trebuie să țineți cont că acea greutate este împărțită în mai multe puncte și datorită acestui lucru veți uita că purtați căștile de la Plantronics.

Căștile se conectează prin mufă jack de 3.5mm și au o lungime a cablului de 1.3m, difuzoarele au o putere de 40mW și un diametru de 40mm, iar frecvența de răspuns este de 20Hz-20kHz cu o impedanță de 32ohms. Acestea se pot regla pe 3 trepte la nivelul difuzoarelor, dar și prin buretele de sus ce poate fi mutat după bunul plac cu ajutorul a două prinderi de pe lateral.

Plantronics RIG 400HS sunt licențiate pentru Playstation 4, dar acestea pot fi folosite și pe PC sau telefon, calitatea audio fiind excelentă, reproducând perfect sunetele medii, înalte sau joase. Pe lângă acest aspect, au o antifonare bună și reușesc să țină zgomotul de fond departe de urechile celui care le poartă.

Pe lângă faptul că sunt foarte ușoare, acestea sunt extrem de comode și acest lucru se datorează buretelui superior ce se mulează perfect pe cap dar și materialelor ce se așează pe ureche, fiind confecționate din material textil cu burete, acoperind integral urechea, în acest fel puteți petrece ore întregi ascultând muzică sau pașii inamicilor ce se apropie fără să vă doară urechile sau să vă incomodeze pe cap din cauza mărimii sau greutății. Nici nu le veți simți!

Firul este de doar 1.3m, puțin scurt dacă ar fi să mă întrebați pe mine, ținând cont că unii gameri conectează căștile la mufa audio din spatele unității, aceasta aflându-se de multe ori în partea de jos a biroului, cablul nemaifiind de ajuns pentru utilizator. Desigur, există și varianta să le conectați în panoul din față a unității (dacă aveți posibilitatea) sau să le conectați la boxele de pe birou (în cazul meu, monitoare audio de studio). Cablul este cauciucat iar mufa este solidă, în formă de L, de multe ori fiind foarte utilă (cum e cazul telefoanelor). Tot pe fir găsim și control pentru volum dar și butonul ce pornește/oprește microfonul.

Microfonul este modelabil, detașabil și se poate conecta prin mufă jack de 3.5mm în partea stângă a căștilor. Acesta este programat să elimine zgomotul de fond și nu necesită setări suplimentare, vocea auzindu-se foarte clar, fiind pregătit să te ajute să oferi informații coechipierilor tăi.

După mai bine de o săptămână de utilizare vă pot garanta că Plantronics RIG 400HS este alegerea perfectă pentru următoarele căști pe care vi le veți cumpăra. Faptul că după multe ore de utilizare nu se simt pe cap și nu te dor urechile în niciun fel, ar trebui să fie atributul fundamental pentru orice altă pereche de căști, lucru care nu se întâmplă.

Plantronics RIG 400HS sunt disponibile în două culori: negru și „artic camo” și le puteți achiziționa de pe site-ul GSMnet.ro, din categoria căști la prețul de numai 199 lei.

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente