TP-Link Archer C5 AC1200 – routerul potrivit oricărui gamer

Cu TP-Link Archer C5 AC1200 (denumit și C5 V4) ai parte de o mulțime de funcții la un preț extrem de mic. În continuare voi încerca să acopăr cât mai multe și sper să te mulțumească și testele de viteză.

C5 se instalează foarte ușor, doar prin conectarea la internet, în cazul meu distribuitorul folosește user și parola printr-o conexiune PPPoE, în mai puțin de 2 minute totul fiind setat, nefiind nevoie de prea mari cunoștințe în domeniu.

Specificații

Routerul are 5 porturi Gigabit, unul WAN și 4 LAN, 4 antene externe, un port USB 2.0 ce poate fi folosit conectând un modem usb 3G/4G ca soluție de backup pentru internet sau un dispozitiv de stocare ce poate fi folosit pe post de „media sharing”, accesându-l de pe dispozitive ce pot reda fișiere media. C5 stă foarte bine la capitolul viteză, atingând putând atinge până la 1.2Gbps prin wireless, 300Mbps folosind banda de 2.4GHz și 867Mbps pe banda de 5GHz, ceea ce înseamnă că se potrivește perfect oricărui gamer, chiar și celor ce se joacă de pe laptop folosind conexiunea wireless, dar care au nevoie de internet de mare viteză. Un bun exemplu ar fi serviciul de gaming prin cloud de la Nvidia, GeForce NOW, acesta având nevoie de o conexiune (fie ea chiar și wireless) de minimum 15MB/s, fiind foarte ușor să obții această viteză chiar și la 25m de router, conform testelor pe care le-am efectuat.

Routerul garantează o acoperire a întregii locuințe, chiar și pentru apartamentele sau casele mari. În cazul meu am făcut teste din punctul A, routerul fiind amplasat în punctul B, distanțele cel mai îndepărtate din apartament, undeva la 15m între cele două puncte, 3 camere și mulți pereți. Cu toate astea am reușit să scad semnalul doar la 3 liniuțe (din totalul de 5) vitezele prezentate mai jos fiind perfecte pentru o asemenea distanță. Cele 4 antene își fac treaba de minune și am fost plăcut surprins de acoperirea atât de mare și viteza foarte bună, în timp schimbând mai multe routere tocmai din acest motiv.

C5 are un panou foarte ușor de setat pentru controlul parental, foarte ușor putând limita accesul web folosind cuvinte cheie. Totodată permite multiple SSID-uri pentru rețelele Wi-Fi ce pot fi dedicate diferitelor servicii precum IPTV, Internet etc.

Designul este unul foarte elegant, minimalist, acesta putând fi folosit atât la orizontală, pe piciorușe, sau folosind cele două găuri de pe spate pentru prinderea verticală. Pe partea superioară sunt prezente icoane luminoase ce indică dacă routerul este pornit, dacă funcționează rețelele de 2.4GHz și 5GHz, dacă conexiunea la internet este activă, dacă este conectat un pc sau laptop prin cablu dar și dacă este conectat un dispozitiv la mufa USB.

Dacă sunteți în căutarea unui router potrivit gamerilor, mai sus aveți toate argumentele, dar cel mai important este prețul (pe eMAG costă 189,99 lei) și vă pot garanta că nu veți găsi ceva mai bun.

Mai jos veți găsi teste de viteză făcute pe dispozitive diferite. Pe timpul testelor, routerul a fost conectat la un abonament de internet de 500mbps și au fost făcute la distanțe diferite pentru o mai bună informare. Totodată, găsiți și un filmuleț de prezentare a TP-Link Archer C5 AC1200.


Test pe Laptop (Asus X553M) – conectat prin cablu

Test pe Laptop (Asus X553M) – conectat prin Wi-Fi la o distanță de 1m față de router

Test pe Laptop (Asus X553M) – conectat prin Wi-Fi la o distanță de 15m față de router

Test pe telefon (Xiaomi Redmi 4X) – conectat prin Wi-Fi la o distanță de 1m față de router

Test pe telefon (Xiaomi Redmi 4X) – conectat prin Wi-Fi la o distanță de 15m față de router

0 comments
0 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente