Mio MiVue 786 WIFI – camera auto cu care poți face live pe Facebook

Așa cum vorbeam în trecut de necesitatea unei camere de bord, a venit momentul să testăm una de top, mai exact Mio MiVue 786 WIFI. O cameră ce dispune de un senzor optic Sony de înaltă calitate și obiectivul cu unghi larg de 140°, ce înregistrează la rezoluția 1080p Full HD cu 30 cps. Camera se bucură de un ecran tactil de 2,7 inch și o interfață ușor de utilizat cu meniuri simple. De asemenea, vă veți bucura și de un modul GPS încorporat, astfel veți avea imprimat pe orice filmare viteza cu care se deplasează autovehiculul dar și coordonatele GPS.

Specificații Mio MiVue 786 WIFI
Ecran
Mărime ecran: 2.7″
Ecran tactil
Video
Rezoluție maximă / cadre pe secundă: Full HD 1920 x 1080p la 30cps
Senzor optic: AIT8328Q
Senzor video: IMX 323 2M
Diafragmă: F1.8
Formatul înregistrării: .MP4 (H.264)
Unghiul de vizualizare: 140°
Înregistrare audio
Mod noapte
Hardware
WiFi
GPS integrat
Senzor G cu 3 axe
Memorie microSD, până la 128 GB
Temperatura de funcționare: De la -10° până la +60° C
Umiditatea de funcționare: 5% – 85%
Baterie 240mAh
Conector încărcare auto inclus
Înălțime (mm): 52.5
Lățime (mm): 87.8
Adâncime (mm): 31.9
Greutate (gr): 100
Suport rotativ
Cameră de spate: Opțional
Mio Smartbox Hardwire Kit: Opțional
Software-ul
Monitorizare GPS
Alerte camere de securitate
Oprire și Pornire
Avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare (LDWS)
Avertizare impact frontal
Alertă control călătorie
Mod ecran HUD
Alertă pornire fază scurtă
Alertă oboseală (Fatigue Alert)
Condus ECO
Mod parcare
Înregistrare eveniment
Ajustare EV: 7 setări
Poze cu coordonate GPS
Amânare 10 secunde
Pornire automată
Manual
Automat
Senzor de șoc
Senzor de mișcare
Include actualizare pe viață a camerelor de securitate
Alertă viteză
Aplicație telefon: MiVue™ Pro-App
Aplicație calculator: MiVue™ Manager

Printre funcțiile foarte importante de care se bucură camera este și WIFI-ul, cel care ajută enorm de mult prin simpla conectare a telefonului pentru a descărca filmări, fotografii, evenimente neplăcute, chiar și pentru a viziona transmisiunea în timp real sau a împărtăși experiența cu prietenii, făcând live pe Facebook. Deși n-am avut ocazia să descopăr acest lucru, MiVue 786 se laudă cu detecția camerelor de supraveghere și actualizări lunare ale dispozitivului pentru că drumurile sunt într-o continuă schimbare și trebuie să rămâneți atenți. Cu ajutorul funcției ECO drive integrate, dispozitivul vă analizează comportamentul la volan și vă transmite alerte pentru a ajunge la destinație fără să poluați planeta.

Camera este ușor de instalat și utilizat. Trebuie doar să introduceți un card microSD, să o conectați la o sursă de alimentare a autovehiculului și camera începe să înregistreze imediat ce porniți motorul. Prinderea pe parbriz se face cu ventuza inclusă în pachet ce se fixează foarte bine și dispune de un sistem de rotire prin bilă ce ajustează unghiul camerei.

Dacă aveți nevoie de siguranță completă, la camera de bord MiVue 786 WIFI puteți conecta și o cameră MiVue A20 pe care o puteți amplasa în spatele autovehiculului pentru înregistrarea imaginilor prin lunetă. Dacă adăugați un kit cu conectare prin cablu (cum ar fi Mio MiVue Smartbox), camera de bord va înregistra în modul parcat pentru mai multă siguranță.

Aplicația pentru PC, MiVue™ Manager, vă ajută la redarea filmărilor în format Full HD cu control asupra vitezei, puteți partaja anumite momente pe rețelele de socializare Facebook și Youtube, puteți vedea traseul vehiculului pe hărțile Google Maps, organiza filmările în funcție de tip și dată.

Conținutul pachetului
Camera MiVue™ 786 WIFI
Sistem de montare pe parbriz
Încărcător auto
Ghid de pornire rapidă

Printre testele pe care le-am făcut camerei a fost și o curiozitate personală dacă viteza arătată în filmare este reală. Comparând kilometrajul mașinii cu senzorii camerei (în general GPS-ul măsoară această viteză de deplasare) am descoperit că pe filmare viteza e cu 5km/h mai mică decât în realitate, însă poate e viteza cu adevărat reală (un instructor auto spunându-mi că de fapt kilometrajul mașinii e puțin în față pentru a limita cumva șoferul, în felul ăsta descurajându-l să depășească o anumită viteză).

La conectarea prin WIFI cu telefonul am întâmpinat ceva probleme (poate și din cauza mea), inițial conectând telefonul la rețeaua WIFI pe care camera o creează, prin intermediul aplicației cerându-mi-se să fac un punct de acces ce îmi dezactiva WIFI-ul telefonului și nu înțelegeam de ce. Am văzut că mulți au întâmpinat această problemă, aceste plângeri existând și pe pagina aplicației de Android, MiVuePro. Trebuie doar să-ți folosești puțin mintea și vei înțelege de ce trebuie conectată camera cu funcția „punct de acces” pornită (după ce se conectează prin WIFI la rețeaua camerei de bord). Ideea e că se păstrează conexiunea cu camera și în acest timp poți activa DATELE MOBILE, internet pe care îl folosești pentru transmisiunea live, LOGIC!

Mai jos puteți vedea filmări brute pe timp de zi și pe timp de noapte (pe aceeași porțiune de drum) și vă puteți face o părere despre modul în care filmează camera.

În continuare puteți urmări prezentarea camerei de bord Mio MiVue 786 WIFI, puteți vedea meniul și modul în care rulează aplicațiile.

0 comments
2 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente