Mio Spirit 7700 LM – navigație GPS cu multe funcții utile

Sistemul de navigație Mio Spirit 7700 LM este destinat șoferilor ce preferă încă varianta clasică de GPS, de această dată fiind integrate și funcții inovative, foarte utile. 7700 LM folosește hărțile TomTom alături de funcția „Lifetime Map Updates” ce beneficiază de actualizări gratuite pe viață. Pentru a verifica disponibilitatea unor actualizări nu trebuie decât să conectați dispozitivul la un calculator și să instalați aplicația MioMore. Cu cât îl folosești mai mult, dispozitivul învață personalitatea și stilul de condus. Funcția „LearnMe Pro” îți va furniza trasee personalizate preferințelor tale. O altă funcție utilă este „Mio’s Lane Guidance”. Un sistem de ghidare cu o reprezentare 3D ce vă arată mereu pe ce bandă trebuie să vă încadrați atunci când faceți un viraj. Funcția IQ Routes colectează informații de la alți participanți la trafic și optimizează călătoria astfel încât să evitați drumurile închise și ambuteiajele.

Montarea a fost dificilă la început, piciorul cu ventuză nu a făcut deloc priză pe bordul mașinii, însă l-am prins pe parbriz. Acesta beneficiază și de o nucă rotativă pe care este prins suportul magnetic ce permite prinderea și desprinderea aparatului cu foarte mare ușurință. Totodată, alimentarea se poate face fie prin suportul magnetic, fie prin aparat, ambele având un port micro USB.

Asistentul vocal în limba română vă informează de fiecare dată când trebuie să schimbați direcția de mers sau când vă apropiați de o anumită intersecție pentru care trebuie să vă încadrați corespunzător. Când vine vorba de pronunție, însă, am întâmpinat anumite greșeli. Pe majoritatea străzilor nu le poate pronunța dacă acestea au diacritice, pronunțând numele fără acea literă, rezultând un nume amuzant. Și când a trebuit să pronunțe „Constanța”, robotul a pronunțat „Conștanța”, ceea ce a stârnit din nou zâmbetele pasagerilor.

Caracteristici principale

– Actualizare pe viață a hărților – obțineți gratuit cele mai actuale hărți, de maxim 4 ori pe an
– Ecran panoramic tactil de 5-inch / 12,7cm
– SmartRoutes™ – pentru desemnarea rutei folosiți cunoștințele milioanelor de șoferi
– LearnMe Pro™ – adaptează timpul estimat de sosire și desemnează ruta în conformitate cu stilul dumneavoastră de condus
– Asistență la parcare – rapid și ușor găsește un loc de parcare
– Vizualizare 3D a intersecțiilor și Asistență de bandă – evitând astfel ratarea unei ieșiri sau a unei schimbări de direcție
– Lângă mine – acces rapid la locurile favorite
– Găsește-mi mașina – vă permite să vă găsiți cu ușurință mașina parcată
– Planificatorul de călătorie – planificați și optimizați călătoriile pe dispozitivul și calculatorul dumneavoastră
– Anunțarea vocală a străzilor (TTS) – ascultați unde trebuie să virați, fiind atenți la drum

Specificații

Model procesor: ARM Cortex A7
Frecvență: 0.8 GHz
Capacitate memorie RAM: 128 MB
Diagonală display: 5 inch
Rezoluție display: 800 x 480
Capacitate acumulator: 950 mAh
Chipset GPS: MSR2112-LF
Lungime: 134 mm
Înălțime: 88 mm
Grosime: 17 mm
Greutate: 178 g

Personal mi se pare greoaie utilizarea, ai nevoie sa te înarmezi cu multă răbdare, să aștepți fiecare comandă, să înțelegi că touchscreen-ul nu este la fel de bun ca al unui telefon sau să te aștepți să nu răspundă la fel de repede. Partea cea mai bună este prinderea magnetică de suport ce îți oferă libertatea să iei aparatul, să îl setezi și îl pui la loc cu mare ușurință. Precizia semnalului GPS este foarte bună atât timp cât ești în mașină. Dacă vrei să îl setezi de acasă, iar când cobori din bloc doar să-l montezi și să pleci la drum, nu vei putea face asta pentru că nu va avea semnal, am încercat chiar și pe balcon, fără vreun rezultat… Vă recomand acest dispozitiv dacă sunteți șofer profesionist (poate pe camion/tir) și aveți nevoie de el pe distanțe mari. La astfel de drumuri merită achiziția și funcțiile prezente sunt foarte utile. Pentru oraș, însă, e mai rapid și mai fiabil un telefon mobil.

Voi folosiți un sistem de navigație GPS?

0 comments
9 likes

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre mine

Salut! Eu sunt Cosmin și sunt pasionat de fotografie și de gaming. Aici voi posta conținut despre cele două cât și despre tehnologie, gadgeturi și alte surprize :)
Bine ai venit!

Categorii
Articole recente